NY KROG. Högst uppe i DN-skrapan ska Pontus Fritihof öppna ett nytt restaurangkoncept. Foto: Pontus Group/Sacharias Källdén

Ny finkrog öppnar högst upp i DN-skrapan

En ”mer privat och hemlig restaurang” med milsvid utsikt över hela stan. Nu smids planer för en ny finkrog högst upp i DN-skrapan.

  • Publicerad 14:10, 5 mar 2021

Det är Pontus Frithiof som ligger bakom planerna på den nya restaurangen som är tänkt att ta plats på den 23:e våningen. I lokalen har hans restaurangkoncern tidigare haft en festvåning, Atelier 23, för förbokade sällskap, men nu ska det ändras.

Nu öppnar Thomas och Pontus sin kvarterskrog på Kungsholmen

Pontus Fritihof är hemlighetsfull kring de nya planerna men för Mitt i avslöjar han delar av det nya konceptet.

En ny publik restaurang med under 60 platser, inklusive mindre rum för mindre sällskap och ”en underbar utomhusmiljö” i form av en balkong under tak är planen.

Ett nytt ”private power dining” som han själv kallar det, med mer uttalat lyxiga råvaror och fina viner och ska rikta sig mot gäster som ”värderar den typen av råvaror och vinval högt”, utvecklar Pontus Frithiof.

”Konceptet blir liten ”bokningsbar” restaurangdel och privata rum förutom det. Matinriktningen blir ”power dining” och hela konceptet är ju lite mer privat och hemligt än en vanlig restaurang”, skriver han i ett mail.

Just nu pågår rivning i lokalen planering av inredning och konceptet. Planen är att öppna ”kring sommaren” beroende på hur bygge och pandemin.

”Målet är att vi nu kommer att skapa en helt unik Stockholmsrestaurang med sensationell utsikt, väldigt hög ambition kring mat och dryck men också nya inslag gällande hur vi kan lyfta gästens upplevelse på serviceplanet”, skriver Pontus Fritihof.