start. I veckan togs det första spadtaget för de nya vårdbostäderna i Hägerneholm. Foto: Sehlhall

Nu startar bygget med nytt vårdboende i Hägerneholm

Nu byggs ett nytt vårdboende i stadsdelen Hägerneholm med 90 lägenheter. Förra veckan togs det första spadtaget.

  • Publicerad 09:51, 9 sep 2021

Både vi och Täby kommun ser behovet av att ha vårdboenden i alla stadsdelar i Täby.

Nu har det första spadtaget för lägenheterna som ska byggas i en av Täbys nyare stadsdelar, Hägerneholm, tagits.

Fastigheterna kommer att ligga vid Arningetorpsvägen, inte ligger långt från Hägerneholmsskolan.

– Det känns jättebra att kunna bygga i Hägerneholm. Både vi och Täby kommun ser behovet av att ha vårdboenden i alla stadsdelar i Täby och det behövs ett i Hägerneholm, säger Dorotea Stellmach på NREP.

LSS bostäder

Vårdboendet kommer erbjuda ett 90-tal omsorgslägenheter med en boendeyta på cirka 7 500 kvadratmeter.

Det är Sehlhall Fastigheter som är beställare till projektet och som ska bygga de nya lägenheterna. De ska efter färdigställandet överlämnas till NREP men hyras ut till Humana Omsorg AB som ska driva vårdboendet.

I dagarna fick de även godkänt bygglov på en gruppbostad enligt LSS med sex lägenheter samt tolv hyreslägenheter. Lägenheterna ska hyras ut till Stadsmissionen som ska sköta driften.

Belysning som hjälper äldre

I lägenhetshuset byggs allmänna ytor och på taket planeras en takterrass med växthus. Det ska även finnas en speciell belysningslösning som hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen.

– Belysningen kan ställas in så det passar alla boende i deras lägenheter. Det kan också hjälpa dementa att hitta lättare, säger Dorotea Stellmach.

Planen är att alla fastigheter ska stå klara för inflytt första kvartalet 2023. I måndags den 30 augusti var politiker tillsammans med Sehlhall, Humana och Stadsmissionen på plats för att ta det första spadtaget.