Redo. Omnipollos grundare Henok Fentie i den nya baren i ölkyrkan på Sturegatan som öppnar 30 september. Foto: Omnipollo/Privat bild

Nu slår till slut dörrarna till ölkyrkan upp

I februari 2020 tog bryggeriet Omnipollo över kyrkan på Sturegatan. Nu öppnas till slut dörrarna för allmänheten som får dricka bärs och käka supertunna burgare.

  • Publicerad 01:15, 25 sep 2021

Efter nyår lyfte Omnipollo ut de gamla tankarna och bryggverket ur kyrkan för att ta in ett nytt och specialdesignat och helautomatiserat bryggverk från Tyskland.

30 000-40 000 bärs i veckan har bryggts på Sturegatan under året och ölen har sålts till Systemet och till andra krogar i Sundbyberg och övriga Sverige.

Men nu ska alltså dörrarna till kyrkan och ölhallen också öppnas för allmänheten. Den 30 september är planen att öl och mat serveras till strax över 100 sittande gäster, berättar Henok Fentie som grundade mikrobryggeriet Omnipollo tillsammans med Karl Grandin för tio år sedan.

– Det känns lite overkligt för vi har varit där så himla mycket själva, men inte haft det som en öppen plats.

16 kranar

Baren kommer att ha 16 kranar att välja på och till att börja med ska krogen ha öppet onsdag-lördag eller torsdag-lördag.

– Vi kommer inte annonsera på sociala medier förrän vi gett lokalborna möjlighet att besöka stället, säger Henok Fentie.

Planen var att öppna ölhallen redan i maj, men öppnandet har dröjt av olika skäl. Främst för att få igång ölproduktionen ordentligt.

– Och vi har känt att vi tar det i den takt som är lämplig. Sedan kom beskedet om lättade restriktioner ganska lägligt.

Tunna burgare

Maten blir tunna smashburger ”St Louis-style”. Något Henok beskriver som flera extremt tunna lager av krispiga och saftiga burgare med ost mellan varje ”patty”.

– Du får en supermjuk burgare som också har tuggmotstånd, säger Henok.

Det här är kyrkan

Missionskyrkan på Sturegatan 41 avkristnades 2005 och har sedan dess både stått tom under flera år och inrymt en rad olika verksamheter.

2013 tog Sundbybergs köksbryggeri över och hade kombinerat bryggeri och konsthall.

I februari 2020 tog Omnipollo över lokalerna.

Bostadsbolaget Förvaltaren har renoverat kyrkan utvändigt den senaste tiden. Bolaget har restaurerat fasad och fönster. Man har även knackat ner all uttjänt fasad och puts, lagat och putsat upp nytt.

Visa merVisa mindre

Altare. Den nya baren har 16 tappar bärs. Foto: Omnipollo/Privat bild

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tvärbanans Kistagren nära en miljard dyrare än beräknat

Nyheter Dessutom är projektet nästan två år försenat Tvärbanans cirka åtta kilometer långa utbyggnad mellan Norra Ulvsunda och Helenelund spräcker budgeten med 969 miljoner kronor.fredag 15/10 14:08

Coronarapport: 61 nya fall i Solna och Sundbyberg

Nyheter Antalet smittade på en fortsatt låg nivå Under vecka 40 konstaterades 39 respektive 22 nya fall av coronafall i Solna och Sundbyberg. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.torsdag 14/10 16:09

Man gick till attack mot människor och butik i Rissne

Nyheter Söktes med helikopter – hittades inte En man gick till attack mot människor och en butik i Rissne på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte söktes med helikopter, men hade inte gripits på torsdagsmorgonen.torsdag 14/10 8:29