Efter nyår lyfte Omnipollo ut de gamla tankarna och bryggverket ur kyrkan för att ta in ett nytt och specialdesignat och helautomatiserat bryggverk från Tyskland.

30 000-40 000 bärs i veckan har bryggts på Sturegatan under året och ölen har sålts till Systemet och till andra krogar i Sundbyberg och övriga Sverige.

Men nu ska alltså dörrarna till kyrkan och ölhallen också öppnas för allmänheten. Den 30 september är planen att öl och mat serveras till strax över 100 sittande gäster, berättar Henok Fentie som grundade mikrobryggeriet Omnipollo tillsammans med Karl Grandin för tio år sedan.

– Det känns lite overkligt för vi har varit där så himla mycket själva, men inte haft det som en öppen plats.

16 kranar

Baren kommer att ha 16 kranar att välja på och till att börja med ska krogen ha öppet onsdag-lördag eller torsdag-lördag.

– Vi kommer inte annonsera på sociala medier förrän vi gett lokalborna möjlighet att besöka stället, säger Henok Fentie.

Planen var att öppna ölhallen redan i maj, men öppnandet har dröjt av olika skäl. Främst för att få igång ölproduktionen ordentligt.

– Och vi har känt att vi tar det i den takt som är lämplig. Sedan kom beskedet om lättade restriktioner ganska lägligt.

Tunna burgare

Maten blir tunna smashburger ”St Louis-style”. Något Henok beskriver som flera extremt tunna lager av krispiga och saftiga burgare med ost mellan varje ”patty”.

– Du får en supermjuk burgare som också har tuggmotstånd, säger Henok.