Källaren vid Ringvägen 104 är oväntat stor, över 600 kvadratmeter. I lokalerna som tidigare huserade krogen Far & Son avlöser de färgkoordinerade rummen med klubbkänsla varandra. På våningen ovanför, i gatuplan, hamnar restaurangen. Allt öppnar snart under namnet Amici Nostri.

– Det betyder våra vänner på italienska. Vi vill ha vänskaplig stämning, mycket mingel, bra vibe och italiensk mat, säger Liam Rubach som står bakom lanseringen tillsammans med lillebror Kian Rubach.

Deras familj står bakom de färgglatt inredda Baras-krogarna som sedan början av 2000-talet etablerat sig i stan. I dag finns fem på ­Södermalm och en i Uppsala. Snart öppnar även en på Sankt Paulsgatan och ­ytterligare en i Uppsala.

Liam och Kian, 21 och 19 år gamla, säger att de är födda in i branschen.

– När jag gick i skolan brukade mamma bjuda in vänner och klasskompisar till någon av våra restauranger. Jag fick stå i baren och hälla upp Sprite, säger Liam.

Ett av källarens rum går helt i rött. Ambitionen är att varje rum ska slå gäster med häpnad.

Ett av källarens rum går helt i rött. Ambitionen är att varje rum ska slå gäster med häpnad.

Victor Malmcrona

"Vill göra vårt eget"

I tonåren gjorde han praktik i familjeföretaget. Extrajobben började så snart det var möjligt. Han har redan hunnit med allt från att stå i baren till att vara bar- och nattklubbschef. Lillebrorsan har gjort en liknande resa.

Men nu är det dags att testa vingarna och öppna eget. Det blir en krog med restaurangdel, dj:s och tre barer som håller öppet till tre på natten. Lokalerna – som inte följer Baras koncept – har de själva byggt om.

– Vi vill göra vårt eget, men hela familjen stöttar oss. Och vi ser Baras-barerna som kollegor, inte rivaler, säger Liam.

– Det är skillnad mot att bara få något som redan är färdigt, då är glädjen kort­varig. Det känns stort få bygga något själv, säger Kian.

Bröderna Kian och Liam Rubach tar steget ut från familjens Baras-koncern och öppnar eget.

Bröderna Kian och Liam Rubach tar steget ut från familjens Baras-koncern och öppnar eget.

Victor Malmcrona

Tog sig genom pandemin

Att ratta en bar som stänger 03 skrämmer inte.

– Jag är mer bekväm med det än något annat. Jag är van att jobba till tre och vara i säng vid fyra. Vi tog oss också igenom pandemin, klarar vi det klarar vi allt, ­säger Liam.

Utifrån den erfarenhet de har tycker de inte att de är för unga för att öppna bar.

– Mamma var i min ålder när hon öppnade första restaurangen. Så det har varit mitt mål också.

Hur är det att jobba med brorsan?

– Vi tänker olika, så det blir lite tjafsigt. Men vi kompletterar varandra och hjälps åt, även om det utifrån kan se ut som vi bråkar, säger Liam.

Någon vidare nervositet känner de inte inför den stundande öppningen.

– Jag är taggad på att få visa upp allt för familj och vänner.

Amici Nostri öppnar 25 augusti.

I källaren finns flera rum och två barer.

I källaren finns flera rum och två barer.

Victor Malmcrona