Ett tag såg det ut som att gården skulle byggas om för hyresrätter, men enligt stadsbyggnadskontoret var den planen för omfattande.

I stället bestämde sig staden för att kränga kåken till högstbjudande, vilket Mitt i skrev om i maj 2020. Det är emellertid först nu som byggnaden annonseras ut.

Får inte rivas

Bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) tycker att det är trist att det inte har gått snabbare.

– Det har varit mycket att reda ut, exempelvis behövde fastigheten värdeöverföras från fastighetskontoret till exploateringskontoret, säger han i ett mejl till Mitt i.

På säljsajten ställs kravet att byggnaden inte får rivas. Både exteriör, interiör och planlösning ska ”underhållas på ett traditionellt sätt”.

– Antingen kan det bli bostäder, eller någon form av publik verksamhet såsom en restaurang. Jag längtar tills det åter är liv och rörelse på den här fina platsen, i en byggnad som stått övergiven under allt för lång tid, säger Wedin.

"Stor potential"

Den som känner för att slå till har till den 6 oktober på sig att buda på gården. Dennis Wedin tror att köpintresset är stort.

– Med en stor gård så centralt, med närhet till både tunnelbana och vatten, borde det vara många som ser en stor potential. Vilket just också pekar på att staden inte bör äga den här typen av fastigheter, den förvaltades inte på ett bra sätt och har inte utnyttjats väl.

https://www.mitti.se/nyheter/lillsjonas-gard-ett-kollektiv-pa-50-talet/reptfn!TU9yg1aFdwPZx2equt9Xg/