Vi pratar förstås om den 58 meter höga skorstenen som pekar mot skyn i anslutning till Eon:s gamla panncentral strax intill Bro centrum.

Sedan företagets flytt till Högbytorp 2020 så har lokalerna varit under avveckling. Nu tas nästa steg i och med att skorstenen börjar monteras ner.

– Arbetet inleds den 7 juni och kommer att pågå i en vecka ungefär. Med hjälp av kranbilar kommer skorstenen att tas ner i sektioner, uppifrån och ner, säger Stefan Göransson, förvaltare på Upplands-Brohus.

Ett frågatecken för många då Mitt i rapporterat om planerna för den gamla panncentralen är vad som ska ske med den mobilmast som suttit placerad på skorstenen. I det här fallet uppger kommunen att masten har flyttats.

Upplands-Brohus har flera av sina bilar och maskiner vid byggnaden och så även en del verksamhet. Nu pågår även en flytt för deras del – men denna kommer ej bli lång.

– Vi kommer att finnas kvar här i Bro. Vi ska hitta alternativa lokaler för att kunna upprätthålla servicen gentemot våra hyresgäster, säger Ann Hermansson Alm, vd, Upplands-Brohus.