Kommer du sakna skorstenen? Foto: Upplands-Bro kommun

Nu ryker skorstenen vid Bro centrum

Nu skall hela rasket rivas, nu skall hela rasket bort. Vadå? Jo, ett landmärke vid Bro centrum kommer med start på måndag att börja monteras ner.

  • Publicerad 19:16, 2 jun 2021

Vi pratar förstås om den 58 meter höga skorstenen som pekar mot skyn i anslutning till Eon:s gamla panncentral strax intill Bro centrum.

Sedan företagets flytt till Högbytorp 2020 så har lokalerna varit under avveckling. Nu tas nästa steg i och med att skorstenen börjar monteras ner.

– Arbetet inleds den 7 juni och kommer att pågå i en vecka ungefär. Med hjälp av kranbilar kommer skorstenen att tas ner i sektioner, uppifrån och ner, säger Stefan Göransson, förvaltare på Upplands-Brohus.

Ett frågatecken för många då Mitt i rapporterat om planerna för den gamla panncentralen är vad som ska ske med den mobilmast som suttit placerad på skorstenen. I det här fallet uppger kommunen att masten har flyttats.

Upplands-Brohus har flera av sina bilar och maskiner vid byggnaden och så även en del verksamhet. Nu pågår även en flytt för deras del – men denna kommer ej bli lång.

– Vi kommer att finnas kvar här i Bro. Vi ska hitta alternativa lokaler för att kunna upprätthålla servicen gentemot våra hyresgäster, säger Ann Hermansson Alm, vd, Upplands-Brohus.

Stor militärövning pågår hos Livgardet under veckan

Helikoptrar, tunga fordon och 200 soldater. Under veckan så pågår slutträning hos Livgardet för det förband som ska åka till Mali inom kort. I dessa förberedelserna deltar 200 soldater, tunga fordon och helikoptrar.måndag 25/10 15:55

Ny aktör placerar ut paketboxar i Bro

Två adresser aktuella. Från och med den här veckan så har företaget iBoxen placerat ut fyra nya paketboxar utomhus i Bro. Här kan invånare som handlar på nätet hämta och lämna sina paket.måndag 25/10 8:46