Den 1 juni öppnar Kulturhuset Stadsteaterns takterass. Foto: Fotograf Anna Skoog

Nu öppnar takterrassen för första gången sen 2017

Den första juni öppnar takterrassen på Kulturhuset Stadsteatern för första gången sedan 2017. Taket kommer att vara tillgänglig för människor i alla åldrar och olika aktiviteter kommer att fylla både dagar och kvällar.

  • Publicerad 06:15, 1 jun 2021

För första gången sedan 2017 kommer takterassen på Kulturhuset Stadsteatern att öppnas upp. På taket kommer ett grönt allkonsthus i miniatyr att finnas, där människor i alla åldrar kommer kunna hänga.

– Det känns verkligen fantastiskt att äntligen få öppna taket, säger Linda Beijer, kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern.

Takterrassen öppnar den 1 juni och då kommer Teaterbaren servera fika, lunch och middag. På Kulturhuset Stadsteatern tak kommer det att vara öppet flera kvällar i veckan med bland annat livemusik och frågesport och massa andra aktiviteter.

– Det är väldigt kul att man kan komma dit och både odla men även för en after work med musik. Taket blir ett ställe man kan vara på en härlig sommarkväll, säger Linda Beijer.

Det kommer även att arrangeras aktiviteter för barn- och unga. Under sommarlovet kommer det bland annat att finnas möjlighet för de unga att ha sin egen bokpicknick på taket.

– När de kommer hit får de låna en korg som är utrustad med böcker och en fröpåse för att så solrosor som förhoppningsvis växer sig fina till hösten. Detta drar igång när sommarlovet startat, säger Johannes Sjögeren, enhetschef för barnbiblioteken på Kulturhuset Stadsteatern, och fortsätter.

– Taket ska vara tillgängligt för alla och en plats där barn- och unga kan hänga och umgås.