Årets konstrunda blir den tredje av sitt slag i Järfälla och bjuder på flera typer av konstverk.

– Vi har varit öppna för vilka som får ställa ut, alla är välkomna att vara med. Det är både fotografi, men även en smyckes- och textilkonstnär kommer att ställa ut, berättar initiativtagaren Peggy Bernin.

Inspirationen kommer från den årliga konstrundan i Österlen och det hela är gjort på privat initiativ.

– De tidigare gångerna vi gjort detta har det nog varit flera hundra besök. Sen kan det vara lite olika, alla går ju inte på alla utställningar utan bara en del.

Gymnasieelever ställer ut

Under helgen blir det utställningar på åtta olika platser i Järfälla, i konstnärernas egna ateljéer, men även vid Säby gård och i ABF-huset i Jakobsberg.

Vissa av konstnärerna har även valt att ställa ut hemma hos sig själva, som Peggy.

– Då kommer folk hem till en och tittar, kanske köper något vilket är trevlig. Men det finaste och roligaste är att få återkoppling, att besökare kommer och kommenterar ens verk. Jag lär mig mycket av att höra vad andra ser i ens verk.

Nytt för i år är även att elever från bildestetikprogrammet på Järfälla gymnasium ställer ut sina alster i Bas Barkarby.

– Tidigare år har vi saknat lite yngre personer så det är jättekul att gymnasieskolan är med. Kanske väcker det intresset hos yngre grupper också, menar Peggy.