Med en av enligt kritiker världens bästa discgolfparker runt hörnet och ett lummigt läge på Järvafältet har Bistro Järva i ungefär ett års tid hållit till i restauranglokalerna precis vid discgolfsbanans start.

Här serveras napolitanska pizzor, burgare och husmanskost – främst till folk som tagit en sväng på banan, men nu hoppas ägaren Mats Löf på att fler ska hitta till platsen.

– Vägen som man kör in hit på har varit väldigt dålig ett bra tag nu på grund av bygget av begravningsplatsen, det har varit svårt att ta sig fram och blivit rörigt. Nu är etapp ett snart klar och vägen öppnar igen, så att folk kan gå, cykla och ta bilen hit. När Tenstaterrassen och överdäckningen av E18 blir klar kommer det bli ännu mer tillgängligt, säger han.

Discgolfparken och Bistro Järva har kämpat i motvind ett tag, men nu ska det bli ändring på det, hoppas Mats Löf.

Discgolfparken och Bistro Järva har kämpat i motvind ett tag, men nu ska det bli ändring på det, hoppas Mats Löf.

Pekka Pääkkö

Ska bli konsertscen

Bistron med tillhörande utomhusservering är öppen hela sommaren. För att locka fler besökare satsar man på att skapa något av ett musikcentrum – med en ny satsning på livemusik och en konsertscen.

För några veckor sedan uppträdde Wille Crafoord på platsen, och nu försöker Mats Löf att fylla på sommarschemat.

– Vi vill ha fullt både inomhus och på trädgårdsserveringen, det är målet. I oktober kommer Stockholm Jazz Festival hit med flera akter. Vi försöker även få hit dj's och ha latinokvällar under sommaren, men det är inget bokat än, säger han.

Trädgården utanför Bistro Järva ska fyllas av människor i sommar, hoppas ägaren Mats Löf.

Trädgården utanför Bistro Järva ska fyllas av människor i sommar, hoppas ägaren Mats Löf.

Emma Löf Hagström

Unikt för området

En akt som däremot redan är bokad, förmodligen flera gånger, är Örjan Hultén Trio. Redan på lördag den 15 juni kommer man att bjuda på musik av saxofongiganten Sonny Rollins, där folk kan köpa en biljett och få en måltid på köpet.

Sedan är planen att boka in fler uppträdanden under sommaren.

– Mats kontaktade mig och berättade att han ville bygga upp en konsertscen på Bistro Järva, vilket jag tyckte var en fantastisk idé. Jag som har en ganska stor vana vid att arrangera konserter gav honom tips. Vi testkör en konsert med min trio nu på lördag, sedan jobbar vi med att sätta igång något under slutet av sommaren också, säger Örjan Hultén.

Han är själv boende i Järva, och tror att konceptet kan bli unikt för området.

– Det finns många ställen runt Järvafältet som har konserter, men det är ofta med kaffe och bulle. Det här är en bistro i en speciell miljö, där man kan ta sig en öl eller ett glas vin, det blir något annat. De har gjort det väldigt fint redan, och med musiken kommer det bli ytterligare en dimension.

Örjan Hultén kommer uppträda på Bistro Järva med sin trio.

Örjan Hultén kommer uppträda på Bistro Järva med sin trio.

Eva Lindblad