Presentkort på öl kan man nu skicka via mobilen istället för att säga "jag tar nästa". Foto: Mostphotos / Pressbild

Nu kan du skicka öl och kaffe med mobilen

En ny app har lanserats i Stockholm. Det är nu möjligt att skicka en öl, bulle eller ett glas bubbel till dina kontakter.

  • Publicerad 17:15, 16 okt 2021

Idén kom till när grundaren Daniel White pluggade i England och var ute och drack öl med en kompis. Daniel sa ”jag tar nästa runda”, men glömde sedan bort det.

– Det kändes opersonligt att skriva på Facebook eller swisha pengar för en öl, jag ville ju ge honom en riktig guinness, säger Daniel som började fundera på hur han kunde göra för att bjuda tillbaka.

En månad senare fyllde kompisen år och Daniel skrev grattis på hans Facebookvägg. Då kom han på vad han ville skapa.

– Det hade varit så mycket roligare att kunna skriva ”här får du en fika” eller ”du får en öl på din favoritpub”, istället för bara grattis.

Ny app som skickar bärs

Förra året flyttade Daniel till Stockholm och började jobba aktivt med att utveckla appen "Tappy" som skulle ta hans idé från tanke till verklighet. I september blev den klar. Det hela går ut på att man kan skicka en voucher till en person man vill ge en gåva som sedan gäller på en specifik bar eller kafé.

– Det är bara att visa upp vouchern så får man beställningen. Det här är betydligt roligare att ge bort än att bara skriva ”tack för senast” eller ”grattis på födelsedagen”. Jag brukar beskriva det som ”swish för fika”, säger Daniel White.

Just nu finns ett tiotal olika företag med, främst i innerstan.

– Vi utgår från city och jobbar oss utåt. Det fylls på med företag hela tiden.

Appen...

.... heter "Tappy- Instant drinks gift" på appstore.