På tvärgatorna kring Ursviks IP är det ofta många som parkerar. Foto: Google street view

Nu införs p-förbud i Lilla Ursvik

Efter klagomål, synpunkter och egna iakttagelser om felparkerare vid Lilla Ursvik införs parkeringsförbud i stora delar av området. "Trafiksäkerheten måste prioriteras" säger trafikchefen Michael Stjärnekull.

  • Publicerad 08:15, 9 okt 2021

Om ett par veckor inleds arbetet med att montera nya parkeringsskyltar i Lilla Ursvik.

– Det är ett populärt område att infartsparkera i. När det är brist på plats ställer man sig både där man ska och inte, säger Michael Stjärnekull, trafikchef på samhällsbyggnads- och serviceförvaltningen. 

Staden har märkt att många felparkerar när det redan är fullt, vilket skapar dålig framkomlighet och trafiksäkerhet.

– Därför vill vi reglera upp detta. Vi är måna om att ha områden i Sumpan som är framkomliga och trafiksäkra och det ska finnas tillgänglighet för vår kommunala service.

Staden har också fått in synpunkter från allmänheten om att infartsparkeringen ökat.

– Då har vi tittat närmare på det och gjort bedömningen att reglering behövs, säger Michael Stjärnekull.

Mellan den 25 oktober och 1 november kommer parkeringsvakter i området att sätta lappar på parkerade bilar för att informera om förändringen.

– Sedan kommer informationskampanjen pågå i ytterligare en vecka efter för att man inte ska få parkeringsböter i början. Vi försöker göra det så välinformerat och schysst som möjligt, säger Michael Stjärnekull.

Hur har det tagits emot av Sundbybergsborna?

– Det är både ris och ros. Några tycker det är jättebra att det blir ordning och det blir en trygghet i miljön, några ifrågasätter och undrar var de ska parkera framöver.

Alla skyltar ska vara monterade den 1 november.

Förändringar kring parkeringar i Lilla Ursvik

Villaområdet blir i princip ett parkeringsförbudsområde.

Sträckor med parkering läggs dock på de gator som är tillräckligt breda. Dessa p-platser tillåter gratis parkering i 24 timmar.

Det kommer inte vara möjligt att boendeparkera i området.

Vintertid är det en inplanerad servicedag vilket gör att det är parkeringsförbud mellan 08 och 16 den specifika dagen. Övrig tid är det möjligt att parkera på platsen i 24 timmar.

Källa: Sundbybergs stad

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tvärbanans Kistagren nära en miljard dyrare än beräknat

Nyheter Dessutom är projektet nästan två år försenat Tvärbanans cirka åtta kilometer långa utbyggnad mellan Norra Ulvsunda och Helenelund spräcker budgeten med 969 miljoner kronor.fredag 15/10 14:08

Coronarapport: 61 nya fall i Solna och Sundbyberg

Nyheter Antalet smittade på en fortsatt låg nivå Under vecka 40 konstaterades 39 respektive 22 nya fall av coronafall i Solna och Sundbyberg. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.torsdag 14/10 16:09

Man gick till attack mot människor och butik i Rissne

Nyheter Söktes med helikopter – hittades inte En man gick till attack mot människor och en butik i Rissne på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte söktes med helikopter, men hade inte gripits på torsdagsmorgonen.torsdag 14/10 8:29