Nu är det fritt fram att hoppa i plurret i Täby. I måndags öppnade utomhusbadet Norskogsbadet öppnar för allmänheten.

– Det är såklart kul att vi nu öppnar för säsongen. De säger att det kan bli en sommar lika varm som 2018 så vi räknar med att det kommer vara mycket folk under semestern, säger Jonathan Lombard som är assisterande anläggningschef på medley som driver Norskogsbadet.

Inga förmiddagar

I år blir det dock några förändringar när det gäller öppettiderna. Med tanke på att den nya simhallen i Täby park står klar så kommer badet inte öppna för än vid klockan 12 på dagen dagarna innan midsommar. Helgerna har de dock öppet som vanligt.

– Vi har reducerade öppettiderna då Täby simhall kommer att ha ordenarie öppettider vilket Tibblebadet inte brukade ha. Sen har vi genom åren även sett att det inte brukar vara så mycket folk på morgonen, säger Joakim Lombard.

Jonathan Lombard som är assisterande anläggningschef på medley som driver Norskogsbadet.

Jonathan Lombard som är assisterande anläggningschef på medley som driver Norskogsbadet.

Privat

Målade fiskar

Då den nya simhallen öppnat tror Jonathan Lombard att Norskogsbadet mest kommer locka till lek och barnfamiljer under sommaren.

Inför säsongen har alla bassängbottnar slipats och målats om.

– Det har blivit jättebra, på barnpoolen har det även målats lite fiskar, säger han.

Kan vara kallare

En ledning i fjärrvärrmen gick av under natten till fredagen den 26 maj, själva premiärdagen. Norskogsbadet meddelade att bassängerna kunde hålla en lägre temperatur än vanligt till en början på grund av problemet.