Kommunen gjorde i höstas den första etappen av strandpromenaden längst med den västra sidan av Rönningesjön.

Snart ska arbetet slutföras, vilket uppskattas av fler Täbybor.

– Det är klart det är roligt att man gör förbättringar, säger Malou Berglund som tillsammans med vänner använder promenaden varje fredag.

Ska höja promenaden med grus

Det som ingår i arbetet för ett rusta upp strandpromenaden är dels att avverkat de träd som var i riskzon för att rasa. Kommunen ska även förbättra gångvägen men nytt grus då det idag finns problem på vissa platser längst promenaden.

– Den har på vissa platser dåligt underlag och stigen ligger även för lågt och när det regnar mycket kan det rinna vatten på vissa platser över stigen. Vi ska toppa upp och höja promenaden så den bli jämt, slätt och torrt, säger Anna Aalto.

Bänkar och papperskorgar längst med sträckan byts ut och på vissa platser ska nya picknick-platser sätta upp.

– Vi har även planer på att sätta upp nya bänkar vid dagvattendammen vid hästängen, säger hon.

Strandpromenaden ska rustas upp vid Rönningesjön

Strandpromenaden ska rustas upp vid Rönningesjön

Anton Kyhlbäck

Arbetet drar igång nu i vår och Anna Aalto tycker att det positivt att de nu kan förbättra sträckan som används om många Täbybor i området.

– Vi sätter igång med den andra etappen i början av maj och vi ska börja söderut och jobba norrort, tanken är att allt ska vara klar till hösten, säger Anna Aalto, landskapsarkitekt på Täby kommun.

Anna Aalto säger att de redan fått positiva kommentarer kring upprustningen och berättar att kommunen sedan starten har samtal med fastighetsägarföreningarna om vad som behövs förbättras längst vattnet.

Björn som går på sträckan fem dagar veckan säger till Mitt i att arbetet behövs.

– Vad man än kan göra åt det dåliga underlaget, som det bitvis är, är bra, säger han.