Dekorering. Gamla Brogatan har fått en unik dekorering i form av rosa svanar. Foto: Christopher Blanck

Nu flyger de rosa svanarna över Gamla Brogatan igen

Sommaren är här, och så även de rosa svanarna på Gamla Brogatan som för fjärde året i rad utsetts till sommargågata. Har ni vägarna förbi, passa på att ta en selfie med svanarna.

  • Publicerad 06:15, 10 jun 2021

Gamla Brogatan i Vasastan har återigen utsetts av Levande Stockholm till att bli en sommargågata. Mellan 11 maj till 6 oktober kommer gatan dekoreras med både möbler och växer. Men dekorationerna slutar inte där. För fjärde året i rad kommer gatan att få en unik dekorering. De rosa svanarna, som flugit över gatan återvänder för att ge lite extra liv och kaxighet till Gamla Brogatan.

– Gamla Brogatan är unik i sin karaktär och så även de rosa svanarna. Det är en ”kaxig” gata och därför fungerar just rosa svanar istället för vita väldigt bra, säger Gabrielle Gjerswold, vd på City i Samverkan.

När de rosa svanarna återvänder till Gamla Brogatan gör dem det både för att att ge gatan lite karaktär och för att locka besökare till gatans restauranger.

– Det är kul att gatan får lite uppmärksamhet. Så kan allmänheten komma hit och ta lite selfies med svanarna och hänga på uteserveringarna, säger Gabrielle Gjerswold.

Än så länge är det bara Gamla Brogatan som får besök av rosa svanar, men Gabrielle Gjerswold tror att flera gator kommer att dekoreras i framtiden.