Återvinningscentralen på Eriksövägen ska byggas om under hösten. Foto: Eva Tonström

Nu får ni slänga skräp på annat håll

31 maj startade ombyggnaden av återvinningscentralen på Eriksövägen. Under tiden får man slänga skräpet på en mobil återvinningsstation på Resarö.

  • Publicerad 10:34, 21 jun 2021

Nu skapar Roslagsvatten en modern anläggning på Eriksövägen. Den stora ombyggnaden av den äldre återvinningscentralen kommer att pågå under hela hösten och fram till årsskiftet.

– Det kommer att bli en ökad tillgänglighet för kunderna med bättre genomströmning och mottagningen kommer att kunna optimeras för fler fraktioner. Det blir också säkrare för personalen och kunderna, säger Johan Dahlqvist, kommunikationsstrateg Roslagsvatten.

Tillfällig återvinning på Resarö

Under ombyggnationen kommer återvinningscentralen vara stängd.

– På Resarö har vi fått en tillfällig plats att ha en återvinningscentral på. Det är Vaxholms stad som har gett oss platsen. Den kompletterar den befintliga återvinningsstationen, där du kan lämna förpackningar i plast, metall och papp samt returglas och returpapper, säger Johan Dahlqvist.

Den tillfälliga återvinningscentralen på parkeringsplatsen vid återvinningsstationen i höjd med Löjviksvägen kommer att vara öppen lördagar och söndagar mellan klockan 9 och 14. Förutom den 26 juni, midsommardagen, då man håller stängt.

Skrymmande avfall till Åkersberga

På den tillfälliga återvinningscentralen på Resarö kan man inte lämna trädgårdsavfall eller skrymmande avfall som kylskåp eller möbler.

– Vill man lämna dessa saker hänvisar Roslagsvatten till Brännbackens återvinningscentral i Åkersberga, säger Johan Dahlqvist.

Rättelse: I en tidigare version som publicerats i papperstidningen framgår inte att den tillfälliga återvinningscentralen bara är öppen lördagar och söndagar.