Under tre år var Centan i Bagarmossen en av söderorts mest omtalade, och omtyckta, restauranger. Men framgångssagan fick ett hastigt slut i oktober förra året när krögaren meddelade att det var dags att stänga. Sedan dess har lokalerna på Lagaplan stått tomma.

Tills nu.

Den 9 juni öppnade dörrarna igen till en restaurang där det mesta är nytt sedan sist gästerna var här.

– Vi har målat om hela lokalen, satt upp ny tapet på ena väggen, byggt om baren och satt in nya möbler, berättar restaurangcheferna Salar Bahnan och Twana Yald när Mitt i tittar förbi dagen efter premiären.

Både lunch och brunch i framtiden

Både Salar och Twana är bekanta ansikten i områden eftersom de länge arbetat på Bagarmossens kök och bar, snett över torget. Nu tar samma ägare även över Centans lokaler och liksom tidigare kommer det finnas möjlighet att beställa smårätter. Men den här gången av spanskt snitt.

Namnet Bagis Tapas avslöjar vad det handlar om.

– Jag har jobbat här i 14 år och vet vad folk gillar. De vill ha smårätter, gott och blandat. Många är rädda att det ska bli som vår andra restaurang med spelmaskiner, livemusik och fotboll. Men det här är någonting helt annat, det är en familjerestaurang, säger Salar.

Till en början är det middagar som gäller, men senare planerar de att även servera lunch och efter sommaren kan det bli aktuellt med brunch under helgerna  

– Vi hoppas att Centans gamla gäster kommer, men alla är välkomna, säger Twana.

Bagis Tapas har coronaanpassat lokalen som nu rymmer närmare 40 sittplatser. Dessutom har uteserveringen över 50 platser.

https://www.mitti.se/nyheter/de-oppnar-restaurang-i-centans-gamla-lokal/repuco!R8Hc1SXVnaUOwrSRROVrQ/