När det var dags att planera årets upplaga av Nytorgsfesten stod det klart att en rad sponsorer hade uteblivit. För att ändå få till ett party behövde arrangörerna hjälp för att få ekonomin att gå ihop.

– Stockholmarna har varit väldigt givmilda och hjälpsamma. Det känns jättefint. Folk skänker fortfarande pengar, säger Jocke Stenhammar, en av dem som arrangerar festivalen.

Dessutom fick de med ett gäng utställare på tåget och fler loppisar än tidigare ska hållas.

På 90-talet drog Jocke Stenhammar och Tommy Mattsson igång första Nytorgsfesten. Danny Saucedo (mitten) sålde som 9-åring frukt på festivalen.

På 90-talet drog Jocke Stenhammar och Tommy Mattsson igång första Nytorgsfesten. Danny Saucedo (mitten) sålde som 9-åring frukt på festivalen.

Pekka Pääkkö

Extra scen och ölområde

Festligheterna startar på fredagen med ett karnevaltåg. Sedan väntar tre dagar med food trucks, loppisar, glassfestival och livemusik. Även fotoutställningen Planket hålls där och Midnattsloppet går förbi festivalen.

Förutom stora scenen på Skånegatan finns i år en ny scen på Nytorgsgatan. Dessutom har ett öl- och vinområde tillkommit på parkeringen intill tivolit.

– Det brukar inte alltid finnas plats på krogarna runtomkring, då finns möjlighet till mat och en kall öl där.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Just nu känner jag att jag skulle behöva den yoga som hålls klockan tio på lördag och söndag.

Allt på festivalen är gratis utom tivolit.