De nya studentbostäderna på Stora Lappkärrsberget är fördelade på fyra hus. I somras flyttade de första studenterna in i två av husen och i november och februari flyttar fler in i de resterade två. Målet är att alla 800 lägenheter ska stå klara år 2026 eller 2027.

– Då har vi 3000 studentlägenheter och det är störst i Sverige. Det känns ju fantastiskt, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

I den första etappen byggs närmare 300 bostäder. För att få en lägenhet här behöver man stå i SSSB:s bostadskö.

– På Lappis finns det redan mycket korridorer men det här är vanliga studentlägenheter. Så nu får vi en bra mix av boendetyper.

Grundhyran för en etta ligger på omkring 6 600 och 6 700 kronor och hyran för en tvåa ligger på omkring 9 800 och 10 300 kronor. Utöver det tillkommer kostnad för vatten och bredband.

Nära bad och universitet

Förutom nya bostäder ska här även bli en ny förskola och ett fik. Nybygget står längst bort på Lektorsstigen, nära badstranden Lappis Beach.

– Det är jättenära till Stockholms Universitet men också nära till Karolinska Institutet, KTH och även Handels. Det är också en möjlighet till att skapa den sociala delen av boendet som vi jobbar jättemycket med.

Campus Lappis har redan innan varit Stockholms största campus men det är först nu det blir störst i Sverige.

– Jag tror absolut att Lappis har en stor vikt för studentlivet i Stockholm. Fler än 100 000 studenter har passerat här genom åren, säger Ingrid Gyllfors.