Foto: Mostphotos / Mikael Andersson

Nu återinförs inkomstkravet för att bli hyresgäst

Fler av Upplands-Brohus lägenheter ska komma kommuninvånare till nytta och inkomstkravet för att komma ifråga som hyresgäst återinförs, det är två nyheter inför 2022.

  • Publicerad 11:19, 17 dec 2021

I Upplands-Brohus ägardirektiv för 2021 finns ett formulerat uppdrag som lyder att: ”Erbjuda hyresbostäder i första hand till boende i Upplands-Bro kommun samt se över krav för tecknande av hyresavtal med inriktning om att återinföra inkomstkrav”.

Invånare prioriteras

Till följd av detta har styrelsen för Upplands-Brohus fattat ett beslut om att 75 procent av lägenheterna ska erbjudas bolagets egen kö, här kommer krav ställas att man antingen är skriven i Upplands-Bro kommun eller har en anställning inom kommungränsen.

Så mycket höjs hyrorna hos Upplands-Brohus

Övriga 25 procent av lägenheterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedlings kösystem. Här kan individer från hela Sverige söka lägenheterna i Upplands-Bro.

Kravet tillbaka

Från den 1 januari 2022 gäller även att inkomstkravet återinförs för att komma i fråga som hyresgäst hos Upplands-Brohus.

Konkret innebär det här att en blivande hyresgäst ska i samband med att ett kontrakt skrivs: ”kunna visa att han/hon sannolikt har möjlighet att betala hyran och ha tillräckligt med likvida medel kvar till övriga levnadsomkostnader när hyran är betald”.

Här utgår Upplands-Brohus från att den bostadssökandes inkomst efter skatt minst ska uppgå till Kronofogdens fastställda normalbelopp.

Upplands-Bro varnar för lustgas

"Rapporter kommer in från alla kommundelar" Under fredagen den 30 september gick kommunen ut och varnade för användningen av lustgas bland Upplands-Bros yngre invånare.fredag 30/9 17:33