Foto: Mostphotos / Mikael Andersson

Nu återinförs inkomstkravet för att bli hyresgäst

Fler av Upplands-Brohus lägenheter ska komma kommuninvånare till nytta och inkomstkravet för att komma ifråga som hyresgäst återinförs, det är två nyheter inför 2022.

  • Publicerad 11:19, 17 dec 2021

I Upplands-Brohus ägardirektiv för 2021 finns ett formulerat uppdrag som lyder att: ”Erbjuda hyresbostäder i första hand till boende i Upplands-Bro kommun samt se över krav för tecknande av hyresavtal med inriktning om att återinföra inkomstkrav”.

Invånare prioriteras

Till följd av detta har styrelsen för Upplands-Brohus fattat ett beslut om att 75 procent av lägenheterna ska erbjudas bolagets egen kö, här kommer krav ställas att man antingen är skriven i Upplands-Bro kommun eller har en anställning inom kommungränsen.

Så mycket höjs hyrorna hos Upplands-Brohus

Övriga 25 procent av lägenheterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedlings kösystem. Här kan individer från hela Sverige söka lägenheterna i Upplands-Bro.

Kravet tillbaka

Från den 1 januari 2022 gäller även att inkomstkravet återinförs för att komma i fråga som hyresgäst hos Upplands-Brohus.

Konkret innebär det här att en blivande hyresgäst ska i samband med att ett kontrakt skrivs: ”kunna visa att han/hon sannolikt har möjlighet att betala hyran och ha tillräckligt med likvida medel kvar till övriga levnadsomkostnader när hyran är betald”.

Här utgår Upplands-Brohus från att den bostadssökandes inkomst efter skatt minst ska uppgå till Kronofogdens fastställda normalbelopp.

170 bostäder planeras vid Säbyholm

Detaljplanen för området vid naturbruksgymnasiet är ute på granskning. I området kring det gamla naturbruksgymnasiet så klarnar planerna för hur utvecklingen ska se ut framåt. Nu kan du åter säga din mening om 170 nya bostäder, återskapande av badplats och mer där till.onsdag 26/1 11:45

Planen: 50 lägenheter vid historiskt byggnad i Bro

Nu inleds samrådet för Viktor Jonssons affär Nu kan du tycka till om kommunens planer för fastigheten där Viktor Jonssons affär ligger. Enligt ett nytt detaljplaneförslag ska två lägenhetshus byggas intill den historiska byggnaden i närheten av...tisdag 25/1 12:05