I våras var den klassiska Tuloskyltens framtid hotad, precis som för 25 år sedan.

Även denna gång var renoveringsbehovet stort när den skulle plockas ner i samband med en fasadrenovering. Efter en tids diskussioner mellan bostadsrättsföreningen Bojen 14 och Cloetta kunde den räddas sedan konfektyrjätten gått med på att stå för fiolerna för både renovering och konvertering till ledlampor.

Nu har den klassiska skylten återvänt efter en tid i exil. Rejält fixad och uppgraderad.

I veckan sattes den upp med hjälp av tre montörer, sedan väntade installation och en snabbkoll så att den funkade.

– Det är naturligtvis kul att att bevara en sådan här klassisk bild av Kungsholmen så att den kan lysa fint även i framtiden, säger Lars Lindberg, marknadschef vid Focusneo som har genomfört renoveringen.

– Det är alltid komplicerat att renovera den här typen av skyltar, men vi hade god hjälp av gamla ritningar som fanns sparade och på hur blinkverket ska fungera.

Men än kommer den att inte lysa i mörkret. För bostadsrättsföreningen planerar en högtidlig tändning den 12 november klockan 18. Då har deras medlemmar och grannföreningen först ett mingel med bubbel innan de går ut och slår på strömmen.

– Vi kan ju inte bara slänga upp och tända den, det här är stort för oss som bor i huset. Vi har fönster- och fasadrenoverat hela fastigheten så det här blir pricken över i:et. Det är ju vår identitet. Det är svårt att säga att man bor i Tulohuset om inte skylten finns. Den kommer att tändas och lysa fint i mörkret, säger René Disteli, ordförande i bostadsrättsföreningen.