Bandet. Här är dagens bandmedlemmar i Noice. Från vänster till höger: Funky Dan Larsson, Jonas Karlberg, Peo Thyrén och Robert Klasen. Foto: Rickard Liljero

Noice ordnar festival på hemmaplan

Värmdöbandet Noice är högaktuella med en ny rockmusikal på Cirkus. Men inte bara det. I slutet av februari kommer de hem till Gustavsberg för att ha en tvådagarsfestival.

  • Publicerad 10:00, 17 nov 2021

Festivalen äger rum på Bridge 77 i Gustavsberg. Varje gång Noice har haft spelning i Gustavsberg så har det blivit utsålt.

– Först tänkte vi ha konsert två kvällar i rad därute, men då föreslog Stevan, som har lokalen, istället att vi skulle göra något större och då blev det en festival, säger basisten Peo Thyrén.

Festivalen är på god väg att bli slutsåld utan att den knappt har marknadsförts.

– Det kommer att vara olika förband som vi gillar, varianter på Noice-låtar, det kan vara intervjuer och Q&A. Vi vill göra något extra, säger han.

Tanken är att festivalen ska vara återkommande och i framtiden kanske utvecklas och vara utomhus.

Allt började på Klostervägen 32

Noice startades av fem tonårskillar 1975 i Gustavsberg. Peo Thyrén byggde en elgitarr i slöjden och killarna började repa i ett pojkrum på Klostervägen 32 och därefter i ett förråd på Rävstigen.

Gitarristen Robert Lidman hoppade av tidigt så sedan var de fyra som körde vidare.

– När Hasse, som var yngst, gick ut nian och ville gå gymnasiet så splittrades bandet tillfälligt, säger Peo Thyrén.

Två originalmedlemmar

Basisten Peo Thyrén och originaltrummisen Robert Klasen finns kvar i bandet idag, men Hasse Carlsson och Freddie Hansson gick dessvärre bort tidigt. I stället är gitarristen Jonas Karlberg, sedan 1995, och sångaren Funky Dan Larsson, sedan 2008, en del av bandet. De har också sina kopplingar till Gustavsberg.

I deras rockmusikal på Lilla cirkus nu i höst skildras bandets första tid och deras genombrott i tv-programmet Måndagsbörsen 1980.

Noicefestiva. Peo Thyrén, basist i Noice berättar om den kommande festivalen i februari i Gustavsberg. Foto: Rickard Liljero