Sambon har fått vänja sig vid lukten av popcorn när han kommer hem.

– Då får man vädra, säger Ninette Hansson och börjar förbereda en ny sats.

På köksbänken står hennes "lilla" skål med poppat biogodis som snart ska få nya smaker. Det är bra om de har hunnit svalna när man gör det.

– Annars kan det bli geggigt, säger Ninette.

Popcornen blandas med kokosolja och kryddor.

Popcornen blandas med kokosolja och kryddor.

Alexander Kuronen

Hon blandar kokosolja och kryddor, häller i smeten bland popcornen och rör om.

Därefter lassar hon över de små godbitarna på plåtar och låter dem vila ett slag. Klart!

Ninettes "sweet and salty"-popcorn har också en tydlig smak av kokos.

Ninettes "sweet and salty"-popcorn har också en tydlig smak av kokos.

Alexander Kuronen

– Det är verkligen ett hantverk, det är det som är charmen, säger Ninette.

Bodde i USA

För närvarande består hennes produktion av tre smaker: "sweet and salty", "choco loco" och "caramel".

Det var trots allt i USA allt började. Ninette bodde där i två år och fick då upp ögonen för hur mycket man kan göra med de sprängda majskornen.

När popcornfabriken rullade i gång i höstas bad Ninette sina grannar om respons. "Jag lade ut ett inlägg i en Facebook-grupp och satte påsar utanför nästan alla lägenheter", säger hon.

När popcornfabriken rullade i gång i höstas bad Ninette sina grannar om respons. "Jag lade ut ett inlägg i en Facebook-grupp och satte påsar utanför nästan alla lägenheter", säger hon.

Alexander Kuronen

Ett annat plus är att de är nyttiga, fortsätter Ninette.

– De innehåller fibrer och antioxidanter.

Förtas inte det nyttiga av smaksättningen?

– Delvis, eftersom jag har socker och salt i. Men det är inte i så stora mängder. Det är fortfarande ganska hälsosamt jämfört med vissa andra produkter.

Många idéer

Och konceptet verkar poppis. Inför julmarknaden gjorde Ninette 500 påsar.

Hon sålde rubbet, säger hon.

– Det tog tid att göra dem. Jag var uppe till två på natten och jobbade.

Tröttnar du aldrig på popcorn?

– Tvärtom. Ju mer jag håller på med det, desto fler idéer får jag.

Popcornen paketeras i ändamålsenliga påsar, även dem skapade av Ninette.

Popcornen paketeras i ändamålsenliga påsar, även dem skapade av Ninette.

Alexander Kuronen

På listan över framtida, tänkbara smaker har hon bland annat dill och gräslök samt tutti frutti.

– Sedan finns det ju de som tycker att "popcorn ska vara popcorn", konstaterar Ninette.

Lyckligtvis kan puritanerna glädjas åt att hon även håller på att ta fram en smör och salt-variant.

Ninette är långt ifrån ensam om sin popcornfäbless. "Det finns ett popcorn-community. På internet finns trådar där folk tipsar om smaker de har gjort hemma", säger hon.

Ninette är långt ifrån ensam om sin popcornfäbless. "Det finns ett popcorn-community. På internet finns trådar där folk tipsar om smaker de har gjort hemma", säger hon.

Alexander Kuronen

Hur många av de nya idéerna som hinner förverkligas i lägenheten på Tulegatan återstår att se. När det gäller framtiden har Ninette större förpoppningar än så.

– Drömmen är att öppna en popcornfabrik och bli popcorndrottning i Sverige.