Musik. Nicolas spelar gärna hiphop i kaféet. Foto: Per Brandt

Nicolas säger nej till avokadomackor och mango

Han har bakat på kända franska bagerier. Men när Nicolas Viry nu öppnar eget så serveras mycket mer än croissanter – men glöm avokadomackor och mangosmoothies.

  • Publicerad 09:22, 24 okt 2021

Vi har däremot jättegoda svenska äpplen att göra juice och smoothie på.

Det är på Kungsholmsgatan 10 som bageriet och kaféet Komet Stockholm öppnade för en tid sedan. Bakom satsningen ligger Stora Essingeborna Nicolas Viry och hans fru Marie Rossi.

Efter att ha knegat med degar på kända bagerier som Petite France, Café Saturnus och Le Violon Dingue i tio år var det dags att förverkliga drömmen om något eget.

Lite hiphop-känsla

Men då blir det inte renodlat från det tidigare hemlandet även om det bjuds på bland annat croissanter.

– Nej, jag drar inte det kortet här, ha ha. Det franska är redan taget. Här är det mer svenskt, franskt och kontinentalt, säger Nicolas.

Allt görs från grunden, utan kött, och målet är att ha ett brett utbud av allt ifrån frallor, bullar och bröd till färdiga mackor, flatbreads och soppor.

– Alla råvaror är ekologiska och inom 30 mil från Stockholm. Det är viktigt för oss. Här hittar du ingen avokado, ananas eller sånt. Jag har fått nog av avokadomackor och vill du ha mangosmoothie får du gå någon annanstans, ha ha.

– Vi har däremot jättegoda svenska äpplen att göra juice och smoothie på.

De hoppas på att skapa en bra stämning och har jobbat hårt med inredningen med bland annat renoverade 60-talsmöbler – och musik.

– Vi försöker ha lite hiphop-känsla. När vi öppnar har jag redan jobbat i fyra timmar, är pepp och vill ha hög musik, men det kan vara tufft för dem som kommer in så vi försöker hitta rätt tempo.

Frukost, brunch, lunch och fika

Vad: Komet Stockholm, nytt kafé.

Var: Kungsholmsgatan 10.

När: Öppet tisdag–fredag 7–18, lördag–söndag 9–16

Visa merVisa mindre