Opus Norden startade i Danderyd för 15 år sedan. Sedan 2021 har man varit en del av Upplands-Bros privata kulturskoleaktörer. Skolan fokuserar på klassisk musik.

– Vi har i vårt koncept att vi ska bjuda tillbaka till skattebetalarna. Så att alla kan ta del av vad vi gör. Vi har haft tre fantastiska år i Upplands-Bro med ett jättefint mottagande av föräldrar och elever, och det vill vi fira med en riktig festival, säger Ragna Fagelund, skolans rektor.

Körmedlemmen Zyanya Granström tillsammans med Opus Nordens rektor Ragna Fagelund vid skolans uppträdande på Brodagen 2023.

Körmedlemmen Zyanya Granström tillsammans med Opus Nordens rektor Ragna Fagelund vid skolans uppträdande på Brodagen 2023.

Andreas Granström

Det blir festival i form av musikuppträdanden av skolans elevgrupper både på Ekhammarscenen men även i skolans eget hus på Skolvägen, den så kallade Musikvillan.

På Ekhammarscenen drar alltsammans igång klockan 12. Då under ett Astrid Lindgren-tema. Både elever, lärare och publik uppmanas att klä ut sig till Astrid Lindgren-karaktärer. Från scenen blir det allehanda musikstycken från Astrid Lindgrens värld.

– Då kan man klä ut sig till sjörövar-Fabbe eller Pippi Långstrump, föreslår Ragna.

Pianoensemble

Dagen fortsätter vid Musikvillan klockan 13.15. Från den nybyggda verandan så spelar flera ensembler.

– I Musikvillan så kommer bland annat vår pianoensemble bjuda på musik efter Ekhammarscenen.

Aqua sand art, en annan skola som också håller till i huset, kommer under dagen ha en utställning utanför musikvillan för att visa sin verksamhet. Därutöver utlovas fika, allsång, musiklek och överraskningar.

Biljetter till konserten på Ekhammarscenen måste köpas via mejl från skolan. Men allt som sker från 13.15 vid Musikvillan är gratis.