Under tre dagar i augusti pågår utomhusföreställningar i Malmparken. Det är kultur- och fritidskontoret i Sollentuna som anordnar engagemanget.

– Vi arbetar på att skapa bra sammanhang och att kultur ska vara tillgängligt i Sollentuna, skriver Mia Annerwall, kultursekreterare för barn och unga, i ett pressmeddelande.

Med start torsdagen den 17 augusti har balkanorkestern Balkab Orkester en konsert med klemzermusik – folkmusik med rötter i Östeuropa. Den pågår klockan 13–14 och flyttas in till biblioteket om det skulle regna.

Lördagen den 19 augusti blir det underhållning i form av dans, musik och dj. Det spelas Afrobeat klockan–17 samt klockan 18–19. Däremellan kommer en föreställning med västafrikansk musik och dans med artisterna La Guinée Faré Kompani att pågå i en timme.

Cirkus sista dagen

Den sista dagen av utomhusföreställningen blir det cirkusshow. Då kommer Cirkus Cirkör med sin cirkusvagn, visar upp sina artister som flyger i luften, jonglerar och utför tricks. Den startar klockan 16 och håller på i cirka 45 minuter.

Vatten, bänkar och toalett kommer att finnas för besökarna.