– Möjligheternas plats utför ett viktigt arbete som gör skillnad för många unga. Trygghetspriset är ett sätt att uppmärksamma deras insatser, när vi med gemensamma krafter gör Sollentuna tryggare och kommer närmare målet ”Inga utsatta områden 2030”, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Priset delades ut i samband med förra veckans nationaldagsfirande i Edsbergsparken.

Möjligheternas Plats grundades 2013 som en ideell organisation av eldsjälar från Turebergsområdet och har sedan dess jobbat för integration och för att stötta ungdomar med exempelvis självledarskapsutbildning.

Utöver det anordnar Möjligheternas Plats aktiviteter för barn och unga i Malmparken på somrarna och föreningens lokal har blivit en mötesplats för ungdomar.

Tian United hyllades också

Den nystartade fotbollsföreningen Tian United FC, döpt efter Malmvägens tio höghus, fick ett hedersomnämnande i samband med utdelningen av trygghetspriset.

– Vi känner oss ärade och sedda. Det här är ett kvitto på att vårt arbete har framskridit bra. Vi har jobbar noga med trygghetsarbete i vår klubb, med fokus på att vara goda förebilder och att folk ska känna sig delaktiga i samhället, säger Zakaria Mouhidin, styrelseledamot och verksamhetsutvecklare i föreningen.

Ur motiveringen för Tian United: ” Här finns plats för många oavsett om du vill spela eller stå i kiosken. En skola i hur en förening sköts. En skola i hur man kan hjälpa till. En möjlighet att få hitta sitt sammanhang.”

– Vi är inte bara ett lag utan en verksamhet, en rörelse i området. Och vi har verkligen känt att vi har haft kommunen med oss. Det har gett oss en otrolig styrka när vi har etablerat oss, säger Zakaria Mouhidin.