Så tar partierna kontakt med väljarna under valrörelsen

Det kan hända att du fått besök av en valarbetare när de ringt på din dörr. Ingeborg May som bor i Granängsringen tyckte det var trevligt med besök, även fast hon redan förtidsröstat. De flesta partier knackar dörr efter förmåga. Men alla partier finns att träffa i Tyresö centrum.

Så raggar partierna väljare

Så mycket bostäder vill Tyresös politiker bygga per år

I snitt har det byggts 329 bostäder per år sedan förra valet. För hög byggtakt, tycker stora delar av oppositionen och vill sakta ner om de vinner valet. Så även Liberalerna, som därmed går emot sina kamrater i koalitionsstyret.

Hur mycket ska man bygga i Tyresö – och var?

Aktionsgrupp pressar Tyresös politiker om fler träffpunkter och kommunalt äldreboende

8 000 pensionärer ska dela på en träffpunkt – för 30 personer. Kommunens enda kommunala äldreboende hotas av nedläggning. Och den digitala kunskapen bland äldre sackar efter. Inför valet sätter en aktionsgrupp press på politikerna.

Bör Tyresö kommun ha ett kommunalt äldreboende? Och i så fall var och hur?

Så drabbas Tyresö av ett 100-årsregn

Vattendjup på över en meter i radhusområden, förskolor som riskerar översvämning och vägar som hamnar helt under vatten. Tyresö och många av dess invånare skulle få stora problem vid ett så kallat 100-årsregn. En av dem som riskerar drabbas är Jennifer Kling, som bor i ett låglänt område i Trollbäcken.

Vad ska kommunen göra för att undvika att Tyresös bebyggelse svämmar över?

Mitt i:s bevakning av regionvalet

Hur ska vården klara av att korta köerna och vilket pris ska ett SL-kort ha? Partiernas svar på det och mycket mer hittar du här:

Mitt i:s bevakning av valet 2022