Mitt i:s valbevakning på ett och samma ställe! Här hittar du länkar till artiklar som berör valet 2022. Foto: Mostphotos

Mitt i Lidingös bevakning av valet 2022

I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i Lidingös samlade valbevakning inför valet 2022.

  • Publicerad 16:04, 24 aug 2022

Lidingös klimatmål – vad ska staden göra?

Klimatarbetet i Lidingö stad har inte alltid varit hyllat. I Miljöbarometern har staden tidigare fått bottenbetyg. Men i den senaste rankningen gick det bättre. Vi kollade hur arbetet framåt ser ut.

Stadens klimatmål – vad behöver göras?

Bostadsbristen på ön drabbar unga

En etta på Lidingö kostar cirka 2,4 miljoner kronor. Vill du hyra en etta får du köa i nästan sju år. Samtidigt bygger Lidingö mindre än de flesta andra kommuner. Vi kollade hur boplanerna ser ut för öns unga.

Så ser boplanerna ut för öns unga

Förbättringar inom öns hemtjänst

Kaos, tidspress och pandemi. Omorganisationen av Lidingö stads hemtjänst 2021 blev minst sagt turbulent. I dag har mycket åtgärdats, men än finns vissa utmaningar.

”Den våren var en katastrof för min mamma”

Vårdvalet – frågan som skiljer vänster från höger

Fler vårdgivare att välja på, och kortare köer. Eller en vårdmarknad som missgynnar dem som är i störst behov av vård. Synen på systemet med vårdval skiljer sig åt.

Vårdvalet – frågan som skiljer vänster från höger

Så ska köerna på regionens akutmottagningar kortas

Lång väntan på akuten, patienter i korridoren och brist på vårdplatser. Är lösningen mer pengar – eller smartare arbetssätt? Det beror på vem du frågar.

Så ska köerna på regionens akutmottagningar kortas

SCB:s undersökning om partisympatier för maj 2022: Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ser ut att vinna flest Stockholmares hjärtan.

Flest sympatiserar med Socialdemokraterna

Det bör SL-kortet kosta nästa år – och så ska det finansieras

Vad borde SL:s månadsbiljett kosta nästa år – och hur ska kollektivtrafiken finansieras? De frågorna ställde vi till politikerna. Här är svaren vi fick.

Därför ökar SL:s biljettpriser – år efter år

Under 2000-talet har SL:s biljettpriser ökat med över 100 procent. Och så lär det fortsätta...

Väljarundersökning för Region Stockholm mars 2022

Socialdemokraterna blir klart största parti- och Sverigedemokraterna ökar mest. Åtminstone om det vore val i dag.

Så röstar stockholmarna i regionvalet – om det vore val i dag

Friskolornas framtid kan avgöras i valet

Tiotusentals elever i Stockholms län kan bli av med sina friskolor om S vinner valet i höst, hävdar friskolebranschen. ”Skrämselpropaganda”, svarar S. Vem har rätt?

Friskolornas framtid kan avgöras i valet

Politiker: Måste Stockholm växa?

Är det ett problem att fler flyttar ut än in, och vad ska man göra åt det i så fall? Och måste Stockholm växa? Vi ställde frågan till politikerna i Region Stockholm.

Politiker: Måste Stockholm växa?