Under söndagsmorgonen larmades polis till en villa i Upplands-Bro med anledning av ett misstänkt farligt föremål.

Bombskyddet kallades till platsen och gjorde den initiala bedömningen att det handlade om ett skarpt föremål, varpå det oskadliggjordes.

Polisen stannade kvar i området under söndagen för att höra vittnen, knacka dörr, göra en teknisk undersökning och kontrollera eventuella kameror på platsen som kan ha fångat något av vikt.

En förundersökning om grovt olaga hot och försök till allmänfarlig ödeläggelse är startad.

Magnus Nilsson, kommunpolis, Upplands-Bro.

Magnus Nilsson, kommunpolis, Upplands-Bro.

Mikael Andersson

Kommunpolisen om händelsen

– Det är en familj i Bro som bor i en villa. De vaknar på morgonen och upptäcker ett misstänkt farligt föremål som har kastats in i bostaden. De ringer 112 och vi gör bedömningen att det behöver hanteras av Nationella bombskyddet. De kommer hit och oskadliggör det här föremålet. Kort uttryckt, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Upplands-Bro. 

Initialt bedömde man föremålet som skarpt. Gör man det även idag måndag? 

– Ja, och det blir oftast så från vår personal när vi jobbar ute. Eftersom vi inte är sprängämnesexperter så chansar inte vi. Många gånger, om det inte är alldeles uppenbart fejk, så blir det bedömt som skarpt. Sen inväntar man bombskyddet som får komma och göra en professionell bedömning och se vad man kan göra av det.

I övrigt kan Magnus Nilsson inte närmare kommentera händelsen under måndagsförmiddagen med hänvisning till att utredningen är i ett mycket tidigt skede. Enligt Nilsson är ingen frihetsberövad i koppling till händelsen.