Det hela rör sig om utbildning av personal från 11:e Militärpolisbataljonen och 1:a Militärpolisskvadronen. Gruppen som utbildas är anställda militärpoliser från Livgardet som genomgår vidareutbildning.

Redan under morgontimmarna på onsdagen så slöt militärpoliserna samman med trafikpolisen då de arbetar med trafikkontroller. Så blir du under dagen idag, eller imorgon torsdag, kontrollerad av en uniformerad militär så rör det sig sannolikt om nämnda utbildningsinsats.

– Det är ju trafikpolisen i Stockholm som utbildar dem i trafikverksamhet. Så att man får den kompetensen även inom försvaret, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till DN.

https://www.mitti.se/nyheter/har-ar-polisen-som-haller-koll-pa-militaren/reptes!nnd@ucPi8vSNJZ92n6LLw/

Polisen uppger inte exakt var militärpolisen kommer att befinna sig, dock kommer deras trafikpolis finnas i närheten om misstankar rörande trafikbrott uppstår.

På polisen hemsida skriver man: ”Precis som en 'vanlig' polis är militärpolisens jobb att upprätthålla ordning och säkerhet samt avslöja och förebygga brott, men skillnaden är att de bara arbetar med ärenden som rör Försvarsmakten.”

Kontrollerna kommer att genomföras dagtid.