Militärpoliser får utbildning av trafikpolisen idag och imorgon. Foto: Sal Idriss /Byrd

Militärpoliser genomför trafikkontroller i norra Stockholm

I dag onsdag, och imorgon torsdag, kan du som rör dig med bil i norra Stockholm komma att se militärpoliser som arbetar tillsammans med trafikpolisen.

  • Publicerad 14:37, 17 feb 2021

Det hela rör sig om utbildning av personal från 11:e Militärpolisbataljonen och 1:a Militärpolisskvadronen. Gruppen som utbildas är anställda militärpoliser från Livgardet som genomgår vidareutbildning.

Redan under morgontimmarna på onsdagen så slöt militärpoliserna samman med trafikpolisen då de arbetar med trafikkontroller. Så blir du under dagen idag, eller imorgon torsdag, kontrollerad av en uniformerad militär så rör det sig sannolikt om nämnda utbildningsinsats.

– Det är ju trafikpolisen i Stockholm som utbildar dem i trafikverksamhet. Så att man får den kompetensen även inom försvaret, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till DN.

Här är polisen som håller koll på militären

Polisen uppger inte exakt var militärpolisen kommer att befinna sig, dock kommer deras trafikpolis finnas i närheten om misstankar rörande trafikbrott uppstår.

På polisen hemsida skriver man: ”Precis som en 'vanlig' polis är militärpolisens jobb att upprätthålla ordning och säkerhet samt avslöja och förebygga brott, men skillnaden är att de bara arbetar med ärenden som rör Försvarsmakten.”

Kontrollerna kommer att genomföras dagtid.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24