Salam Bombay. Simply Pam's. Sloppy seconds. Ma chère cuisine. Lilla Kabul. Restaurangerna har minst två saker gemensamt. Alla har de legat på Verkstadsgatan 3 – och de är de senaste i en lång rad restauranger som bommat igen på platsen.

Över adressen, nära Långholmsgatan, tycks det vila en förbannelse. På tio år har sex olika restauranger prövat lyckan, utan framgång.

Den 12 mars var det dags för ett nytt försök. Gänget bakom Chelas, den mexikanska restaurangen tvärs över gatan, öppnade vinbaren Tocayo på Verkstadsgatan 3.

Mot alla odds ser det ut att... fungera.

– Det har gått bra! Såklart är vi i en pandemi, så det är lite svårt, men nu när det blir varmare börjar folk leta sig ut mer, säger delägaren Amelia Handal.

https://www.mitti.se/nyheter/verkstadsgatan-3-soders-bermudatriangel/reptkt!dkZ6aaTNz1srbBOXcr8daQ/

En bit av Mexico i Hornstull

På Tocayo står latinamerikanska viner i fokus, och de paras med en enklare matmeny i samma stuk.

I april öppnade de upp en uteservering, som varit välbesökt. En ansökan har även lämnats in för att få stänga en del av Verkstadsgatan, för att sätta upp en gemensam uteplats med Chelas, med utrymme för 20–30 platser till.

Är ni medvetna om förbannelsen?

– Jo, vi har koll på att många har kommit och gått. Men vi tänkte att de bara inte haft rätt koncept eller timing. För oss har det fungerat! Vi är inte oroliga.