Han var tio år när hans mamma tog med honom till dansskolan. I dag, sex år senare, är dansen en stor del av hans liv.

– Min specialitet är koreografi, det har jag länge varit bra på, jag tar in koreografi snabbt vilket kan var bra om man behöver in på jobb med kort varsel, säger Mateo Rolando Córdova Pomo.

Den uppmärksamma tv-tittaren har kunnat se Mateo som en av bakgrundsdansarna till artisten Tone Sekelius under sångtävlingarna i Mello, Melodifestivalen.

En av sex dansare

Mateo var en av sex dansare, tre killar och tre tjejer.

– Det här är första året jag är med i Mello. Vi hade en repperiod två veckor innan första tävlingen, först koreografi, sedan formationer, sedan direkt på Melloveckan.

En fullspäckad vecka:

– Först torr-rep, var vi ska stå, sedan kamera-rep där man testar alla kameravinklar, därefter genrep med publik för att testa hela programmet.

Det låter som ett tufft program?

– Det gick bra, alla gör sin del, det är så många involverade, hår, smink, tekniker, jag kunde fokusera på dansen.

Med sina 16 år var han den yngste av de sex dansarna.

– Jag tror inte att åldern spelar så stor roll, jag känner inte av det, jag har fått lära mig hur man beter sig sig i en produktion.

Avslutad

Inför finalen var Mateo inte nevös inför dansen – utan för hur det skulle gå för bidraget i stort. Med facit i hand blev det Loreen som ska representera Sverige i Eurovision i maj.

Till vardags går Mateo första året på gymnaiset på Kungliga svenska balettskolan.

Vad är det du gillar med dans?

– Att det ger en kick, adrenalinet, pulsen. Det är väldigt roligt att stå framför så många människor, speciellt om det är en häftig låt. Man kan ha kul på scen. Och också att det ligger hårt arbete bakom, publiken spelar en roll, deras reaktion blir ett kvitto på om man lyckas när man jobbar.