I december – efter 31 år – tackar restaurangen och fiskbutiken Melanders i Söderhallarna för sig. Hallarna stänger därefter i två år för renoveringen.

– För dem som varit med länge är det lite vemodigt, men vi har varit inställda på vad som komma skall. Det var verkligen dags för en renovering, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group.

I över 30 års tid har Melanders legat i Söderhallarna. I december lämnar de centrumet.

I över 30 års tid har Melanders legat i Söderhallarna. I december lämnar de centrumet.

Pekka Pääkkö

Svensk tapasbar

Melander tar sitt pick och pack och flyttar till Åsögatan 111. Samtidigt breddas utbudet till att förutom restaurang och fiskbutik även innefatta en svensk tapasbar med fokus på fisk och skaldjur.

– Den mest påtagliga förändringen är att bardelen tar lite mer plats. Här får vi också en mer sammanhängande enhet, där allt smälter ihop lite mer. Jag hoppas att det blir en lite stökigare och livligare känsla än i Söderhallarna.

Lokalen är på runt 400 kvadratmeter och det blir plats för 150 sittande gäster. Målet är att behålla den klassiska känslan men samtidigt bli lite mer moderna. Samtidigt vill man med hjälp av läget dra lite ny publik.

Nya Melanders Söder öppnar på Åsögatan 111 i december.

Nya Melanders Söder öppnar på Åsögatan 111 i december.

Pekka Pääkkö

Vill hitta yngre gäster

– Vi har en extremt trogen kundkrets av en äldre generation, men vi vill också hitta de yngre. Vi ska ta ut svängarna och vara lite kaxigare än vi är i vanliga fall.

Ska ni tillbaka till Söderhallarna efter renoveringen?

– Åsögatan är inte en evakueringslösning, utan en permanent etablering. Vi satsar stort. Men vi har inte stängt någon dörr vad gäller att öppna i Söderhallarna igen. Om det i så fall blir Melanders eller något annat varumärke i vår portfölj är diskussioner vi får ta framgent.

Melanders i Söderhallarna stänger i december. Samma månad ska nya Melanders Söder öppna.