Samtidigt som vi andra tagit det lugnt i hängmattan har Danderyds SK Friidrottsförening legat i.

Under världsungdomsspelen, stafett-SM, mångkamps-SM och Ungdoms-SM har killarna P16 och P17 kammat hem medalj efter medalj.

Under den individuella USM-tävlingen tog de med totalt fem guld.

– Det har bara fortsatt. Helg efter helg. De presterar på en helt fantastisk nivå, säger Jan Berneryd, tränaransvarig i föreningen.

Slog mästerskapsrekord

I början av juli sprang Lucas Törnström hem guldet på 400 meter, Victor Törnström silvret i 300 meter häck och Edvin Sidwall ett brons på 80 meter.

På stafett-SM i Huddinge tog de två guld och ett silver. Den stora vinsten blev guldet i P17-1000 meter där Victor Tornström, Lucas Törnström, Viktor Skoglund och Erik Skoglund slog mästerskapsrekord.

Senare i augusti tog tvillingbröderna Victor och Lucas Törnström var sin medalj, guld och brons, under SM i mångkamp. Under den individuella tävlingeni Norrköpng tog de två guld var, där även Erik Skoglund toppade pallen med ett guld.

Engagerade medlemmar

Coach och pappa Mats Törnström berättar att Lucas och Victor har tränat hårt.

– Det är det vi ser resultat för. Och man är väldigt glad som pappa att det går bra för båda.

Engagerade föräldrar, ett träningsteam som både fokuserar på teknik, styrka och förebyggande träning mot skador är enligt Jan Berneryd anledningarna till de goda resultaten.

– Vår lilla klubb har tagit klivet upp ordentligt nu, resultatmässigt. Och mycket är tack vare alla duktiga och engagerade i föreningen, men framförallt att killarna har jobbat hårt själva.