Björn Hollström tog över Luxparkens marina 2017 och redan då hade han planer på att öppna den mer för allmänheten. Men sakteliga mala de kommunala kvarnarna och efter en del turer kring bygglov och annat så är det nu dags.

I juni är planen att sjösätta den nya satsningen, tanken är att hålla öppet efter väderlek. För senaste informationen hänvisas gäster till marinans Facebook-sida. Då kommer det att finnas servering med enklare mat, glass, kaffe och sötsaker vid marinan.

– Vi börjar med grillade mackor, sedan får vi se hur vi kan utveckla det och vilka behov som finns. Det kanske blir försäljning av färdigrätter där vi samarbetar med en restaurang men det är inte klart än, säger Björn.

Kan köpa fler

Det ska även gå att hyra sup-brädor för stående paddling berättar Björn som har fler uthyrningsplaner, men de vill han hålla hemliga ett tag till.

– Vi ska ha två sup-brädor till att börja med, växer behovet köper vi in fler. Sedan har jag funderat på att köpa in elmotorer till dem, men vi får se.

I år har han även lämnat en båtplats tom i marinan för att kunna ta in och demonstrera elbåtar från olika leverantörer under visningsdagar.

Byggd på vatten

Den tomma platsen kan även användas för gäster till boende på ön i mån av plats.

Av de drygt 40 båtarna som ligger på marinan tillhör nästan alla folk som bor på ön enligt Björn som nu hoppas locka fler än båtfolket.

– Jag vill öppna upp marinan, förhoppningen är att det blir något positivt för hela området.

– Det finns så mycket med båtlivet att visa, men det känns som att Stockholm försöker få bort båtarna i stället för att bygga på sitt arv. Staden är ju byggd på vatten med ett livligt båtliv. Bara att åka ut 200 meter här från marinan och se Stockholm från vattnet skapar något helt annat.