Mordförsök. Skjutningen i Jordbro natten till i onsdags rubriceras som mordförsök. Polisen ber nu om hjälp. Foto: Sacharias Källdén

Mannen som sköts i Jordbro har opererats

Den 20-årige mannen, som sköts i ett bostadsområde i Jordbro natten mot onsdagen, har nu opererats och kunnat bli förhörd.

  • Publicerad 16:02, 8 jul 2021

Det var vid midnatt natten mot onsdagen 7 juli som en 20-årig man blev skjuten i ett bostadsområde i Jordbro. Brottet rubriceras som ett mordförsök.

Mannen kördes med mycket allvarliga skador till sjukhus och har nu opererats.

– Vi har kunnat förhöra honom, säger Amelie Grenehammar, utredningsledare hos polisen, men påpekar att läget fortfarande är kritiskt.

Flydde på sparkcyklar

Två gärningsmän ska ha setts lämna brottsplatsen på elsparkcyklar eller liknande fordon. Men polisen har ännu inte gripit någon.

– Om någon har sett personer vid den aktuella tiden så är det viktigt att upplysa polisen. Vi är också intresserade av information som man själv inte tror är relevant, men kan vara det för polisen, säger Amelie Grenehammar.

Behöver tips

Polisen ber allmänheten om hjälp för att komma vidare i utredningen.

– Det är lokalbefolkningen som gör de viktigaste observationerna, eftersom att de är där brottet sker. Vi behöver hjälpas åt för att få gärningspersonerna dömda, säger Amelie Grenehammar.