Polisen larmades om misshandeln vid 01.03 på natten mot söndagen och en stor insats med flera patruller, helikopter och hundar drogs igång i jakt på de skyldiga.

Enligt polisen hade det varit en fest i Hässelby villastad när mannen gick ut och konfronterade ungdomarna utanför sin bostad.

Närstående larmade polis

Mannen ska då, enligt polisen, ha misshandlats svårt. Enligt uppgifter till andra medier ska ungdomarna ha använt något form av tillhygge, som ett baseballträ, under misshandeln.

Närstående ska ha larmat polis och mannen blödde från ansiktet och fördes till sjukhus med ambulans talbar.

Mannen ska ha angripits av mellan sju och nio ungdomar och flera unga förhördes på plats av polisen, men ingen person har gripits.

– Detta är en grov misshandel där vi precis som i fallet i Skärholmen ser att en person som visat civilkurage och gått fram blivit attackerad. Vi ser allvarligt på händelsen och kommer inte kommentera mer just nu, säger Rebecca Landberg, presstalesperson på Stockholmspolisen till Mitt i på måndagsförmiddagen.

Allvarliga skador

Mannens skador beskrivs som allvarliga, men inte livshotande.

En förundersökning om grov misshandel pågår.

Vid 15-tiden på måndagen bekräftar Nadya Norton på Stockholmspolisen att ett baseboll-trä tagits i beslag från platsen.

– Vi har uppgifter om att ett baseboll-trä använts i misshandeln. Vi arbetar för att kartlägga hur det kom till platsen och hur och om det använts.

Ännu finns ingen misstänkt person för angreppet.

– Vi har pratat med mannen, men kommentera inte skadeläget, säger Nadya Norton.