Någon stal en mans cykel på Kungsholmen Redan samma kväll hittade han den på Blocket – och stämde träff med säljaren på Söder. Foto: Mitt i

Man stämde träff med cykeltjuven

Någon stal en mans cykel vid Sankt Görans sjukhus. Redan samma kväll hittade han den på Blocket – och stämde träff med säljaren.

  • Publicerad 16:00, 13 sep 2022

Det var i måndags som en man upptäckte att hans cykel hade stulits under dagen när den stod parkerad vid Sankt Görans sjukhus i Stadshagen.

Den var naturligtvis en trist upptäckten vid arbetsdagens slut. Mannen kom dock snabbt på att se efter om cykeln låg ute tillförsäljning på Blocket.

– Han hittade den där redan på kvällen och stämde träff med säljaren vid Skanstull, säger Ola Åkesson, kommunpolis vid Norrmalmspolisen.

Mannen lyckades även få med sig polis tillmötet.

– Där lyckades vi tack vare målsäganden gripa en person som är misstänkt för stöld av cykel, alternativt häleri, säger Ola Åkesson.

– Det är så klart jätteroligt att vi lyckas ta tillbaka gods, speciellt så kort tid efter det att stölden har skett. Det är lite tur och lite skicklighet.

Bra kolla Blocket

En man från Vasastan upptäckte i mitten av juni även han sin stulna cykel på en säljsida på nätet. När han såg bilderna i den annonsen kunde han se att cykeln var fotad i korsningen Fleminggatan och Igeldammsgatan på Kungsholmen.

LÄS ÄVEN: Han kände igen sin stulna cykel på stan

Mannen åkte dit och kom fram precis när hans cykel skulle säljas. Polisen kom också dit och grep den misstänkte.

– Det kan vara ett bra tips att gå in och titta på Blocket eller andra säljsidor om man får cykeln stulen, säger Ola Åkesson.