En 32-årig man boende i Enköping döms för våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Påföljden blir skyddstillsyn.

Var på nattklubb

Natten mellan den 26 och 27 juli 2020 skulle mannen bli avvisad från Cinema på Torggatan i Enköping. En polispatrull på totalt tre poliser kom till platsen för att ta med mannen som omhändertagits av ordningsvakter.

Hetsig stämning

Enligt polisen var stämningen hetsig vid omhändertagandet. Mannen skrek och satte sig till motvärn när poliserna skulle sätta in honom i polisbussen. En av poliserna ska då ha fått en spark på smalbenet av mannen. Det gjorde inte så ont i stunden på grundav adrenalinpåslag med det blev ett rött märke, vilket fotograferades.

Som en blomspruta

När samma polis reagerade på sparken och försökte få kontroll över mannen spottade denne polisen i ansiktet. De var då på nära håll och det var inget tvivel om att mannens avskt var att spotta i ansiktet. Det var som ”en blomspruta” och saliv träffade bland annat polisens mun.Spottet berörde mer än sparken. Han var rädd att ha blivit smittad av coronavirus eller hepatit C. Han kontrollerade eventuell smitta flera gånger och det tog ett tag innan han fickresultatet. Det begränsade hans livsföring i förhållande till familjen och i arbetet.

Mannen har berättat att han hade varit på Cinema och druckit en hel delalkohol. På grund av alkoholintaget minns han inget.