Den knivskurne mannen är i 45-årsåldern och larmade själv polisen, skriver Aftonbladet. Han fördes till sjukhus med skador som inte bedömdes som livshotande.

– Det finns i nuläget inga tecken på att det här är kopplat till gängkriminalitet, sade Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Aftonbladet på söndagen.

På måndagseftermiddagen hade ingen ännu gripits för det misstänkta mordförsöket. Polisen har hållit flera förhör och gjort en teknisk undersökning.

Flera krogbråk

Knivdådet inträffade drygt två veckor efter att flera män rök ihop på en krog på Järnvägsgatan.

Veckan dessförinnan bröt ett annat bråk ut på Stationsgatan, där två personer råkade i luven på varandra. Händelsen ledde till att de två männen anmälde varandra för misshandel.

Patrik Henriksson, operativ koordinator i lokalpolisområde Solna, räknar till totalt fyra tillfällen med våld i krogmiljö i Sundbyberg sedan septembers början.

– Sundbyberg är ett förhållandevis lugnt område. Det är beklagligt varje gång det blir bråk och våld, men vi ser inte det som något stort problem, säger Henriksson.

Enligt honom förlitar sig polisen på att krögarna har bra koll på sina gäster.

– De har ju ordningsvakter på krogarna, det är vi trygga med. Sedan inriktar vi ibland vår patrullering på kvällar, nätter och helger på att också vara lite i krogmiljön.

Viktigt är även att krogarna följer alkohollagen och inte serverar gäster som är uppenbart berusade.

Svårt att utreda

Om smockan ändå är framme kan det vara svårt för polisen att utreda händelsen. Särskilt om bråket har skett inne på ett mörkt ställe. Förundersökningen av händelsen på Stationsgatan lades ner, just på grund av brist på bevis.

– I en miljö med många berusade är vittnesmålen inte alltid tillförlitliga. De har en minnesbild av händelsen när de är berusade, och när de hörs i tingsrätten har de ett annat minne, säger Patrik Henriksson.

Ofta saknas även övervakningsbilder som kan hjälpa polisen i arbetet.

– Då blir det ord mot ord, och den är svår.

Finns någon tendens i vad för slags ställen det brukar bli krogbråk på?

– Någon sådan tendens ser vi inte. Jag ser det som väldigt individ- och alkoholbaserat.