Den 27-årige mannen greps efter en knivattack vid Ekstubbens busshållplats på Ältavägen förra helgen. På tisdagen häktades han misstänkt för mordförsök Foto: Stefan Källstigen

Man höggs i bröstet på busshållplats – 27-åring häktad

En man i 30-årsådern knivhöggs i bröstet vid Ekstubbens busshållplats förra helgen. På tisdagen häktades en 27-årig man misstänkt för brottet.

  • Publicerad 14:45, 17 aug 2021

Kniven har träffat bröstets högra del

Klockan 02.50 söndagen den 8 augusti attackerades en man i 30-årsåldern med kniv vid Ekstubbens busshållplats på Ältavägen i Älta. Vittnen larmade polisen och han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Kniven har träffat bröstets högra del, säger åklagare Sara Friedman.

Vittnen såg en misstänkt gärningsman lämna platsen i en bil. Fyra dagar efter händelsen anhölls en 27-årig man i sin frånvaro, misstänkt för mordförsök. Två dagar senare greps han.

Bakom stängda dörrar

På tisdagen hölls häktningsförhandling bakom stängda dörrar i Nacka tingsrätt. 27-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– I nuläget har vi inte så mycket bakgrund till händelsen. Men av de uppgifterna vi har fått av målsäganden att döma så kände inte de båda personerna varandra sedan tidigare, säger Sara Friedman.

Utreder vidare

Hon har nu två veckor på sig att utreda mordförsöket vidare.

– Vi ska gå vidare både med teknisk bevisning och förhör med personer som har varit i närheten.

Hur ställer sig den misstänkte mannen till anklagelserna?

– Jag går inte in på det i nuläget, säger Sara Friedman.