De övergrepp som mannen begått mot flickan pågick under åren 2019 och 2020. Minst ett av övergreppen ska ha begåtts i en lastbil i Upplands Väsby.

Åklagare Johanna Strid ansåg att brottet skulle bedömas som grovt eftersom mannen "visat särskild hänsynslöshet och råhet med hänsyn till tillvägagångssättet".

Chattkonversationer

Åklagaren har som bevisning åberopat bland annat chattkonversationer för att bevisa att den dömde mannen skrev meddelanden till målsäganden av sexuell karaktär, för att sedan uppmana henne att radera historik.

Som bevis anförs även anteckningar, om bland annat flickan, på mannens dator.

Åklagaren åberopar även sms för att bevisa att den dömda kvinnan konfronterade mannen med sina misstankar om sexuellt umgänge med flickan.

Kvinnan döms till tre års fängelse för medhjälp till grov våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren har hon känt till övergreppen, men inte larmat. Kvinnan förnekar brott.

Åklagare Johanna Strid är överlag nöjd med domen, men väljer ändå att överklaga.

– Jag tycker att domen var välskriven och till stora delar håller jag med tingsrätten. Jag har dock valt att anslutningsöverklaga målet till hovrätten och då bland annat begärt strängare påföljder, det vill säga längre fängelsestraff, för de tilltalade, säger hon.

Överklagar domen

Även den dömde mannen kommer att överklaga domen.

– Min huvudman, som genomgående förnekat åklagarens påståenden om brott, anser att tingsrättens dom är felaktig och har därför överklagat den till Svea hovrätt, säger mannens juridiska ombud, advokat Madeleine Mahr.

Mannen ska även betala 330 000 kronor i skadestånd till flickan. Han kommer att vara kvar i häktet till domen verkställs.