Innan sommaren så valdes en ny ordförande till att leda föreningen framåt, Anders Melin. För Mitt i berättar han om sin bakgrund inom föreningen som sträcker sig sju år tillbaka i tiden. Anders har haft roller som lagledare, fystränare och ledamot i styrelsen, och nu alltså, som ordförande för en klubb med 260 aktiva medlemmar.

Kungsängen har ett dam- och herrlag som spelar i divison 1. Just nu spelar damerna Svenska cupen, här möter lag från olika divisioner varandra för att pröva sina vingar.

Eliten till Kungsängen

I skrivandets stund har två matcher i cupen hunnit spelas för Kungsängens del. Nyligen mötte man elitserielaget Kungälv och trots starka insatser slutade matchen med fördel Kungälv, 23-28. I onsdags tog Kungsängen emot ett annat elitserielag hemma i Ekhammarhallen, Önnered. Den matchen slutade med seger för gästerna, Önnered, 24-27.

– Under pandemin har bara elitserien och allsvenskan varit igång med sin säsong. Med tanke på hur tjejerna presenterade mot Kungälv så tycker jag det är en fantastisk insats sett till hur matchotränade de kom till mötet med Kungälv, säger Anders Melin.

Barn och unga i fokus

Han vill även lyfta fram vilket förändringsarbete föreningen gjort innan pandemin kom in i bilden när det kommer till barn och ungdomar.

– Vi vill vara en bred förening som är den naturliga mötesplatsen för barn och ungdomar oberoende av ålder och det här fungerar väldigt bra. Sen är det en otroligt viktigt för oss att vi har engagerade vuxna och bra förebilder eftersom det här är ett ideellt arbete. Det kan handla om att vara tränare men även att hjälpa till under våra egna cuper.

Medlemstapp

Under pandemin har föreningen i likhet med många andra förlorat medlemmar, Anders Melin uppger att det rör sig om ett bortfall på ungefär 25 procent.

– Det vi funderar mycket på nu är hur vi ska arbeta med rekrytering, dels kommer vi starta upp handbollsskola där vi vänder oss till barn födda 2015.

En annan del Anders Melin lyfter fram är hur man arbetar med att säkerställa att det finns kompetenta tränare inom verksamheten. Här kan engagerade föräldrar som vill ta sitt ideella arbete till nästa nivå erbjudas att genomgå en tränarutbildning som betalas av klubben.

Men Svenska cupen är där fokuset och stoltheten ligger nu, det framgår tydligt då Mitt i talar med den nytillträdde ordföranden.

Kval är målet

– Svenska cupen är en extremt nyttig ambition för oss då vi går in i vårt spel i divison 1 där vi har mycket högt ställda mål och ambitioner. Vi ska placera oss i topp så vi kan vara med och kvala till allsvenskan i år, det är ingen tvekan om det, säger Anders Melin och fortsätter:

– Vi har tidigare år varit där uppe och nosat, så nu är det dags. Det här är absolut en rimlig målsättning.

Seriestarten för damerna i division 1 sker den 2 oktober klockan 14 då man hemma i Ekhammarhallen tar emot Västerås HK.