Välkommet inslag? Genrebild på badande genrepojke. Foto: Mostphotos

M-topp skeptisk till barnfria stränder

En Brommabo vill ha barnfria badplatser i staden. Stadsdelsförvaltningen ska titta närmare på förslaget, men nämndordförande Paccamonti (M) är skeptisk.

  • Publicerad 15:28, 6 maj 2021

Ordförande. Johan Paccamonti (M). Foto: Emilia Öije Bergqvist

Medborgarförslaget om att göra vissa badplatser barnfria har fått spridning i flera medier.

– Barnens höga skrik gör fruktansvärt ont i öronen. Det är jobbigt att ha barn springande omkring sig, få deras bollar på sig, att de springer över ens filt eller ramlar ner i väskan. Vi vuxna människor ska kunna vara ifred på stranden utan att få sand i kaffet, sa initiativtagaren själv till P4 Stockholm.

LÄS ÄVEN: Förslaget: Fixa barnfria badplatser i Stockholm

Vid stadsdelsnämndens sammanträde förra torsdagen togs beslutet att bolla vidare saken till förvaltningen, som sig bör när det gäller medborgarförslag.

I övrigt diskuterades inte frågan på mötet, men för Mitt i Bromma delar nämndens ordförande Johan Paccamonti (M) med sig av hur han ser på förslaget om barnfria badplatser.

– Det är väl som på alla allmänna ytor, i grunden måste man ha respekt för varandra. Men jag tycker att det är rimligt att alla stockholmare ska ha access till de allmänna ytorna.

"Väldigt fina stränder"

Han konstaterar att Brommas stränder är välbesökta.

– Det är också väldigt fina stränder, så jag har stor förståelse för att många stockholmare kommer dit.

Även på Mitt i Brommas Facebook-sida verkar majoriteten vara emot ett barnförbud på playan. "Man lever ett rätt så bekymmersfritt liv om man stör sig på lekande barn på stranden", lyder en läsarkommentar.

En annan verkar positivare. "Varför inte?", skriver hon.