Luciapaddlingen går till Stockholms stadshus. Foto: Mostphotos

Luciatåg glider från Gröndal till Stadshuset

Ett ovanligt luciatåg glider fram på vattnet på lussekvällen. Det utgår från Gröndal och har Stadshuset som mål. Där ska paddlarna sjunga.

  • Publicerad 06:30, 8 dec 2021

Klockan 17 söndagen den 12 december glider ett stort gäng kajaker ut i vattnet, vid Örnsbergs kanotklubb. Målet är Riddarfjärden, i höjd med Stadshuset. Där ska paddlarna sjunga och vara ”Stockholms finaste luciatåg”.*

Arrangör är kajaksidan.se och Örnsbergs kanotsällskap, som uppmuntrar alla deltagare att dekorera sina kajaker med ljusslingor och liknande.

Men framför allt vill man ordna en stämningsfull tur.

– Det är häftigt att paddla i mörkret men många vill inte göra det ensamma. Vi vill ordna en fin gemensam upplevelse, säger Jessica Westling, anställd på kajaksidan.se.

Kort eller lång tur

På tillbakavägen kan paddlarna välja en tur runt Kungsholmen (10 km) eller att paddla tillbaka genom att runda Långholmen (6 km).

Alla är välkomna att delta. Någon anmälan krävs inte, men arrangören uppskattar ändå att man gör det.

– Vi bjuder på korv före turen och efteråt blir det glögg så det är bra för oss att veta ungefär hur många som kommer, säger Jessica Westling.

Ta med kajak

Alla ska ta med sig egen kajak och utrustning. Dessutom bör man ha torrdräkt och belysning.

Hittills har runt 100 personer anmält sig – mer än tillräckligt för ett stämningsfullt tåg.

*Observera att startplatsen kan ändras beroende på isläget. Uppdaterad information finns på Facebooksidan Luciapaddling Stockholm.