Företaget Lyssna & Njut startade som radiohandlare på 1970-talet. Sedan många år är det fibernät som är huvudsysslan, men från och med den 1 februari ingår man alltså i GlobalConnect.

– Vi är otroligt glada över att ha tecknat avtal om förvärv av Lyssna-Njut Fibernät, något som går helt i linje med vår övergripande tillväxtagenda – att kombinera organisk utbyggnad med strategiska förvärv. Vår ambition är att fortsätta att koppla upp så många hushåll som möjlig i landet och se till att vi får ett mer digitalt jämlikt Sverige, säger Fredrik Borg affärsområdeschef B2C GlobalConnect i en kommentar.

2020 gick IP-Only och Global Connect samman och blev norra Europas ledande leverantör av digital infrastruktur. Lyssna-Njut Fibernät har 10 medarbetare och omsätter cirka 22 miljoner årligen. 

– Efter att ha drivit Lyssna & Njut sedan 70-talet, först som radiohandlare och nu som fiber- operatör, kände jag att tiden var mogen att lämna över stafettpinnen. Global Connect kommer att förvalta verksamheten fint. De har den erfarenhet och organisation som krävs för att kunna fortsätta ge våra kunder en god och professionell service. Det känns tryggt, säger Karl-Henrik Granlund vd på Lyssna-Njut Fibernät.