En av höjdpunkterna på söndag kan bli herrarnas diskus som bjuder på en högklassig duell. Spårvägens Daniel Ståhl brukar alltid stortrivas på Sollentunavallen. Nu jagar han revansch för medaljmissen i EM i Rom, men får tufft motstånd av EM-guldmedaljören Kristjan Ceh och nya världsrekordhållaren Mykolas Alekna.

Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl.

Ryno Quantz

Andra blågula stjärnor är bland andra EM-femman på 800 meter Andreas Kramer och EM-sexan på 200 meter Julia Henriksson. På söndag springer hon 100 meter där hon nyligen sprang på 11.19 – endast tre hundradelar från Linda Haglunds 44 år gamla svenska rekord.

Gott om hemmahopp

Även hemmaklubben Turebergs FK har en rad intressanta namn i startlistorna.

Både Yolanda Ngarambe och Hanna Hermansson springer 1 500 meter och Moa Granat kommer till start på 400 meter häck där hon är i toppform och sprang under 56 sekunder för första gången i EM tidigare i veckan.

För Bianca Salming blev EM en besvikelse då hon avbröt sjukampen efter första dagen på grund av ryggproblem. På söndag tävlar hon i höjdhopp och har startfältets näst högsta personbästa med sina 1.92.

Bianca Salming.

Bianca Salming.

Åsa Sommarström

Ett annat hemmahopp är Ayla Hallberg Hossain. Den 17-åriga talangen ställer upp i både 100 meter och i längdhopp, där hon har bäst personbästa (6.50) och bäst årsbästa (6.33) av de nio startande.

Ayla Hallberg Hossain är en av totalt tolv tävlande som är gymnasieelever på Riksfriidrottsgymnasiet vid Rudbeck i Sollentuna.

Ayla Hallberg Hossain.

Ayla Hallberg Hossain.

Åsa Sommarström

Nya läktaren invigs

Galan arrangeras av de tre friidrottsföreningarna Turebergs FK, Hässelby SK och Spårvägens FK, och sponsras av Sollentuna kommun.

Sollentunavallen har varit platsen för friidrottsgalan sedan tävlingen startades.

– Under Sollentuna GP inviger vi vår nya läktare. Där kommer vi att samlas för att heja fram de talanger från Rudbeck som deltar i Sollentuna Grand Prix, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD).