Vernissagedags. Margareta Näsmark och Eva Bergström, två av ateljéföreningens medlemmar i samspråk. Till höger syns målningen "Sakta vi gå genom stan" av Carina Trofast, som pryder utställningens affisch. Foto: Ateljéförening Edsvik

Lokala konstnärer visar sina mästerverk på Edsvik

På lördag är det vernissage för Ateljéförening Edsviks septemberutställning på Stallbacken. 40 konstnärer, så gott som alla från Sollentuna eller någon av grannkommunerna, visar upp varsin målning i Lilla galleriet i den anrika ladugården.

  • Publicerad 05:50, 10 sep 2021

Vi ger varandra stöd och råd.

–  Varje utställare har valt att visa sina bästa verk, det vill säga ”mästerverken”, säger Eva Almén som är ordförande i Ateljéförening Edsvik.

Föreningen har cirka 100 medlemmar och de träffas i olika grupper i ateljén på Edsvik för att måla. Utöver konstverken i ladugården kan besökarna även gå in i ateljén där de flesta av konstnärerna visar ytterligare tre-fyra verk.

– Ateljén på Edsvik är en viktig plats för oss, inte bara för att måla utan också för att mötas i fin samvaro och utbyta erfarenheter med kvalificerade utövare. Vi ger varandra stöd och råd, säger Eva Almén.

Kulturchefen inviger

Pandemin har gjort att föreningen förhindrats att mötas i större grupper, men många målar hemma och föreningens medlemmar har digitala möten.

– I rådande pandemiläge har dessa möten blivit än viktigare, säger Eva Almén.

Septemberutställningen visar måleri med olika tekniker – olja, akryl och akvarell till exempel – och merparten av verken är till salu, berättar Eva Almén.

Den 11 september är det alltså vernissage. Invigningen sker klockan 11.30 och ombesörjs av Sollentunas kulturchef Birgit Lindholm.

Därefter har utställningen öppet klockan 11–16 lördagar och söndagar till och med den 3 oktober, och det är fri entré.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

En skadad vid explosion i Rotebro

Nyheter Kvinna förd till sjukhus En kvinna skadades vid en explosion vid ett flerfamiljshus i Rotebro vid halv 4-tiden i natt. Hon har förts till sjukhus med skador i benen.måndag 20/9 6:59

Lyckat och soligt 5-årskalas för SSG

Nyheter Firade med allsång, tal, tipspromenad, lotteri och träning Sollentuna Seniorgymnastik, SSG, firade nyligen sitt 5-årsjubileum och bjöd in till öppet hus i Edsbergsparken nedanför Edsbergs slott.måndag 20/9 5:50