Sigtuna

Var: Rådhuset vid Stora torget i Sigtuna.

När: Den 30 oktober och 6 november klockan 16.00.

Vad: En timmes spökvandring och samtal om vad folktro, sägner och magi haft för plats i människors liv och vad folk varit rädda för genom åren.

Gratis för alla under 20 år, annars kostar biljetten 100 kronor.

Vallentuna

När: Söndag den 30 och måndag 31 oktober klockan 19.00

Var: Kvarnen vid Kvarnbadet i Vallentuna.

Vad: En dryg timmes vandring i skräckens tecken. Bland annat berättas om bakgrunden till traditionerna runt allhelgonahelgen.

Samling vid kvarnen och vattnet vid Kvarnbadet. Biljetter kostar 185 kronor för vuxna. För barn upp till tolv år kostar det 85 kronor.

Täby

När: Måndag den 31 oktober klockan 13.00.

Var: Gribbylunds bibliotek.

Vad: Under hela lovet blir biblioteket extra läskigt. Det bjuds bland annat på läskiga boktips, spökhistorier och tipspromenader. Dessutom blir det spökfika där det serveras läskiga saker att äta och dricka på måndag den 31 oktober. Föranmälan krävs, men allt är gratis. Under veckan finns även pysselverkstad. Aktiviteterna är öppna för alla, men riktar sig främst till barn upp till ungefär tio års ålder.

DanderydNär: Tisdag 1 november klockan 16.00.Var: Demo, Mörbyhöjden 24.Vad: Hela lovet fylls av skräck får unga i åldrarna 13-18 år. Bland annat annat spelas kuslig musik och det visas skräckfilmer för olika åldrar. Dessutom väntas en pumpatävling den 1 november. Deltagarna får ta en pumpa på plats och karva ut monster eller annat läskigt. Pumporna ska sedan lysas upp med marschaller och visas under lovet.

Österåker

När: Fredag den 4 november klockan 20.00.

Var: Bergagården.

Vad: För tredje året i rad arrangeras spökvandring för 13-18-åringar. Vandringen är inne på fritidsgården och i de olika rummen i lokalen händer diverse läskiga grejer. Arrangemanget är gratis och kräver inte föranmälan.