Bevisning. I lägenheten hittade polisen ett stort parti kokain. När man tömde Vällingbybons telefon hittade man också bilder på stora summor pengar. Foto: Polisens förundersökning

Långt fängelsestraff för Vällingbybo

En Vällingbybo i 20-årsåldern döms till fängelse i 5,5 år för grovt narkotikabrott. Domstolen menar att det är bevisat att han och två andra unga män hanterat stora mängder kokain.

  • Publicerad 05:15, 13 okt 2021

Polisen stoppade mannen från Vällingby i en bil i början av mars i år och hittade då cannabis, 25 000 kronor i kontanter, och en nyckel med en svart inpasseringsbricka som visade sig leda till en studentlägenhet i södra Stockholm.

Vid en husrannsakan i lägenheten hittade polisen nästan ett kilo kokain, värt över en miljon kronor på gatan, bakom en list vid köksfläktens ventilationsrör.

Skyllde på mördad man

Alla inblandade har nekat och skyllde helt eller delvis på en man som mördades i en misstänkt gängskjutning i Hjulsta i maj.

Tingsrätten ansåg dock att bevisen mot de tre åtalade räckte och alla tre dömdes till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.

Brottet bedömdes som grovt bland annat eftersom kokainet hade en renhetsgraden på över 90 procent, vilket betecknas som ”särskilt hög”.

Ökning av narkotikabrott i västerort

Hässelby strand kan få ordningsvakter